10 Mayıs 2006

Krokanlı Pasta



Krokanlı Kolay Pasta

Geçen hafta evdeki cadıların canı tatlı birşeyler isteyince bana yine mutfak yolu gözüktü. İşten gelip birde evde akşam yemek telaşı vs. derken bu yorgunluğun üzerine mutfağa girmek biraz zor ama yapacak birşey yok, ikiside başımda bekliyor. Bende basit ve hemen yiyebilecekleri bir pasta yaptım. Tabii ki çok mutlu oldular, onları öyle görmek yorgunluğu unutturdu, yapana kadar herşeye karıştıkları için biraz bağırıştık ama o kadar olacak. Pastanın yapımı çok kolay, ben rutin olarak yaptığım bazı tariflerin malzemelerini her zaman evde bulundurduğum için yirmi dakikada hazırladım. Şimdi sıra sizde...

Krokanlı Pasta

Malzemeler:

-2 pk. etinin kakaolu bisküvisi
-1 pk. krem şanti
-4 tatlı kaşığı nescafe
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-1 /2 su bardağı fıstık veya ceviz

Yapılışı:

-Öncelikle krem şantiyi kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayalım
-1 bardak şekeri ocakta eriterek karamelize edelim içine fıstıkları atıp altını kapatalım, yağlı kağıt üzerine boşaltıp sertleştikten sonra küçük parçalar halinde kıralım.
-1 bardak sütü bir kaseye boşaltalım, içine bisküvileri batırıp borcama 1 sıra dizelim
-Bisküvinin üzerine bir kat krem şanti sürelim,1 tatlı kaşığı neskafe serpelim ve birazda hazırlanan krokan parçalarından atalım
-Bisküviler bitene kadar (dört sıra) bu işlemi tekrarlayalım
-En üstü kremşanti ile sıvayıp, nescafe serpelim, biraz buzdolabında bekletip servis yapalım.

Birşey itiraf etmek istiyorum, krokanla uğraşmak istemediğim için evde olan 1 paket "toblerone" çikolatayı rondoda biraz parçalayıp krokan yerine kullandım, öylede güzel oldu ama yinede aslını tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. merhaba bu tarif harika, ben defalarca yaptim ve yiyen herkes bayiliyor tarifini istiyor, ayrica yapimi cok kolay, tsk bu tarif icin. Ayrica izninizle bu tarifi forumda yaziyorum ( tabii ki tarifin size ait oldugunu belirterek)

    YanıtlaSil

Ispanak Borani