5 Mayıs 2006




















Baharla beraber semt pazarlarında çeşitli otlar satılmaya başladı. Bende daha çok karadenizlilerin bildiğini düşündüğüm ve çok severek yediğim "Hodan" nam-ı diğer "Kaldirik"'i sizlere tanıtmaya karar verdim. Bu bitkinin yaprakları değil, sapları yeniyor. Bir yerlerde hodana rastlarsanız bence deneyin, seveceksiniz.

Hodan Kavurma

Malzemeler:

- 1 bağ hodan
- 1 baş soğan
- 1 diş sarımsak
- Sıvıyağ, tuz ve su

Yapılışı:

- Hodanı erişte boyu kadar doğrayalım
- Tencerede yeteri kadar su kaynatıp, hodanları atalım
- Yarım saat kadar haşlayalım ve süzelim
- Yağı tencereye koyalım, doğranmış soğan ve sarımsağı yağda çevirelim
- Hodanları ve tuzu ekleyip 1-2 dak. çevirelim, afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Tarifleriniz çok güzel. Çoğunu defterime not ettim. Dikenucu ve kaldiriği bizde yaparız. Kaldiriğin turşusunu da yaparız. Kavurmasındada bazen isteğe göre yumurta kırarız, yumurta olmasada güzel oluyor. Tarifler için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Sinkonta