5 Mayıs 2006
Baharla beraber semt pazarlarında çeşitli otlar satılmaya başladı. Bende daha çok karadenizlilerin bildiğini düşündüğüm ve çok severek yediğim "Hodan" nam-ı diğer "Kaldirik"'i sizlere tanıtmaya karar verdim. Bu bitkinin yaprakları değil, sapları yeniyor. Bir yerlerde hodana rastlarsanız bence deneyin, seveceksiniz.
Hodan Kavurma
Malzemeler:
- 1 bağ hodan
- 1 baş soğan
- 1 diş sarımsak
- Sıvıyağ, tuz ve su
Yapılışı:
- Hodanı erişte boyu kadar doğrayalım
- Tencerede yeteri kadar su kaynatıp, hodanları atalım
- Yarım saat kadar haşlayalım ve süzelim
- Yağı tencereye koyalım, doğranmış soğan ve sarımsağı yağda çevirelim
- Hodanları ve tuzu ekleyip 1-2 dak. çevirelim, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Tarifleriniz çok güzel. Çoğunu defterime not ettim. Dikenucu ve kaldiriği bizde yaparız. Kaldiriğin turşusunu da yaparız. Kavurmasındada bazen isteğe göre yumurta kırarız, yumurta olmasada güzel oluyor. Tarifler için teşekkürler.
YanıtlaSil