12 Mayıs 2006
Geçen gün eski yemek kitaplarımı karıştırırken uzun zamandır yapmadığım bir tavuk tarifi buldum. Bizimkilere brokoli yedirmek için bu tarif harika. Yaptığım zaman çok beğenmiştim, genelde yemeklerimi akşamdan hazırlıyorum, işten gelince ana yemek yanına ek birşeyler yapmak kolay oluyor.Bu yemeğide akşamdan hazırlayabilirsiniz. Lafı fazla uzatmayalım,
Brokolili Tavuk
Malzemeler:
- 1/2 kg kuşbaşı tavuk kalça
- 1 pk. brokoli (sert kısımları ayıklanmış ve doğranmış)
- 1 sap taze sarımsak
- 200 gr mantar (konmasada olur)
- 1 pk. krema
- 1 yemek kaşığı margarin
- Köri, tuz
Yapılışı:
- Erittiğimiz yağın içine sarımsağı ve tavuğu koyup renkleri değişene kadar çevirelim
- Mantarları ve brokoliyi ekleyelim
- Mantar ve brokolinin rengi iyice değişip, tavuklar suyunu çekinyece kadar orta harlı ateşte tencerenin kapağını tam kapatmadan pişirelim
- Tuzu ve köriyi ekleyelim
- En son kremayı boşaltıp, suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder