12 Mayıs 2006



Geçen gün eski yemek kitaplarımı karıştırırken uzun zamandır yapmadığım bir tavuk tarifi buldum. Bizimkilere brokoli yedirmek için bu tarif harika. Yaptığım zaman çok beğenmiştim, genelde yemeklerimi akşamdan hazırlıyorum, işten gelince ana yemek yanına ek birşeyler yapmak kolay oluyor.Bu yemeğide akşamdan hazırlayabilirsiniz. Lafı fazla uzatmayalım,

Brokolili Tavuk

Malzemeler:

- 1/2 kg kuşbaşı tavuk kalça
- 1 pk. brokoli (sert kısımları ayıklanmış ve doğranmış)
- 1 sap taze sarımsak
- 200 gr mantar (konmasada olur)
- 1 pk. krema
- 1 yemek kaşığı margarin
- Köri, tuz

Yapılışı:

- Erittiğimiz yağın içine sarımsağı ve tavuğu koyup renkleri değişene kadar çevirelim
- Mantarları ve brokoliyi ekleyelim
- Mantar ve brokolinin rengi iyice değişip, tavuklar suyunu çekinyece kadar orta harlı ateşte tencerenin kapağını tam kapatmadan pişirelim
- Tuzu ve köriyi ekleyelim
- En son kremayı boşaltıp, suyunu çekinceye kadar pişirelim.

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta