26 Mayıs 2006
Alman Pastası Denemesi,
Bir haftadır günlüğüme giremedim, özlemişim. Evde eşimle boya-badana yapma işi bize kaldı malum bu yüzden siteye birşey koyamadım.Bugün fırsat bulunca geçenlerde internette dolaşırken tarifini bulduğum bir alman pastası yaptım, bu pastayı çok severim. Hemen tarifi yazıp işe devam...........
Kolay Alman Pastası
Malzemeler:
-3 yumurta
-1 pk. pandispanya unu
-4 yemek kaşığı su
Kreması
-750 gr süt
-1 yumurta sarısı
-4,5 çorba kaşığı un
-1,5 çorba kaşığı margarin
-1,5 çay bardağı pudra şekeri
Kiwi, muz veya çilek
Yapılışı:
-Yumurta, su ve unu mikser ile iyice çırpıp ve 30 cm yuvarlak tepside pişirelim, ben tart kabında pişirdim
-Sütün içine krema malzemelerini koyup ağır ateşte muhallebi pişirelim
-Pişen pandispanyayı ikiye kesip araya kremayı boşalt ve üzerine istenilen meyvaları dizelim (ben muz ve kiwi kullandım)
-Diğer parçayı kremanın üzerine kapatıp ve üzerine pudra şekeri serpelim
-1 saat dinlendikten sonra servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık, mütevazı davranıp Alman pastası "denemesi" demişsiniz ama bence profesyonelce bir iş çıkmış ortaya :) Sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba, deniz börülceme yazdığın yorum sayesinde ilk defa blogunu görüyorum :) tasarımı çok güzel olmuş. bir alman pastası denemem olmuştu ve becerememiştim bir de bu tarifi denerim artık, ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgili Safran ve İrem ilginize teşekkürler, İrem denemeni tavsiye ederim lezzeti güzel olmuştu.Yine beklerim.
YanıtlaSil