Ana içeriğe atla

Alman Pastası Denemesi,

Bir haftadır günlüğüme giremedim, özlemişim. Evde eşimle boya-badana yapma işi bize kaldı malum bu yüzden siteye birşey koyamadım.Bugün fırsat bulunca geçenlerde internette dolaşırken tarifini bulduğum bir alman pastası yaptım, bu pastayı çok severim. Hemen tarifi yazıp işe devam...........

Kolay Alman Pastası


Malzemeler:

-3 yumurta
-1 pk. pandispanya unu
-4 yemek kaşığı su

Kreması
-750 gr süt
-1 yumurta sarısı
-4,5 çorba kaşığı un
-1,5 çorba kaşığı margarin
-1,5 çay bardağı pudra şekeri

Kiwi, muz veya çilek

Yapılışı:


-Yumurta, su ve unu mikser ile iyice çırpıp ve 30 cm yuvarlak tepside pişirelim, ben tart kabında pişirdim
-Sütün içine krema malzemelerini koyup ağır ateşte muhallebi pişirelim
-Pişen pandispanyayı ikiye kesip araya kremayı boşalt ve üzerine istenilen meyvaları dizelim (ben muz ve kiwi kullandım)
-Diğer parçayı kremanın üzerine kapatıp ve üzerine pudra şekeri serpelim
-1 saat dinlendikten sonra servis yapalım.


Yorumlar

  1. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık, mütevazı davranıp Alman pastası "denemesi" demişsiniz ama bence profesyonelce bir iş çıkmış ortaya :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. merhaba, deniz börülceme yazdığın yorum sayesinde ilk defa blogunu görüyorum :) tasarımı çok güzel olmuş. bir alman pastası denemem olmuştu ve becerememiştim bir de bu tarifi denerim artık, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Safran ve İrem ilginize teşekkürler, İrem denemeni tavsiye ederim lezzeti güzel olmuştu.Yine beklerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.