8 Mayıs 2006







Baharla gelen otların tanıtımına devam,

Cumartesi sabah Deniz'i kursa bıraktıktan sonra köylü pazarını dolaşmaya karar verdim. Pazarı dolaşırken "yaşasın melucan (dikenucu) çıkmış" dedim kendi kendime.Satıcı hanımla kısa bir sohbetten sonra tabii ki melucandan aldım, çok severim kendilerini. Ayıklaması biraz sıkıcı ama yemesi güzel olunca katlanmak lazım.

Melucan Kavurma

Malzemeler:

-1/2 kg melucan
-1 baş iri doğranmış soğan
-Yağ, tuz, su

Yapılışı:

-Melucanları kaynayan suya atıp 15 dak. haşlayalım
-Soğanları yağda çevirelim
-Süzgeçteki melucanları sıkıp, soğanlarla tuzunu ekleyip 2-3 dak. çevirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta