28 Mayıs 2006
Bir Gürcü Yemeği
Eşimin rahmetli babaannesi gürcüymüş, kendilerine has bir gürcü yemeği olan "patlıcan gürcücesi"ni ben kayınvalidemden öğrendim. Bu yemeğin en büyük özelliği içindeki kişniş baharatı, kayınvalidem kişnişi bahçede kendi yetiştirdiği için biz taze ot şeklinde kullanıyoruz.
Tarif sırası........
Patlıcan Gürcücesi
Malzemeler:
-1kg patlıcan
-1 su bardağı ceviz veya fındık
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı kişniş
-Tuz, sıvıyağ
-1.5 bardak su
Yapılışı:
-Alacalı soyduğumuz patlıcanları enine ikiye kesip, yelpaze şekli alacak şekilde keselim
-Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları kızartıp, yayvan tencereye alalım
-Ceviz ve sarımsakları dövelim ve içine diğer malzemeleri ekleyelim
-Bu karışımı patlıcanların üzerine dökelim ve suyu az kalıncaya kadar pişirelim.
Evin içine yayılan kokuyu hissetmenizi isterdim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Peki toz şeklinde kişniş kullansak nasıl olur acaba?
YanıtlaSilTabii ki olur, 1 tatlı kaşığı koyabilirsin.
YanıtlaSilKişniş ile ben de deneyeceğim.. Daha sağlıklı olması açısından patlıcanları kızartmak istemezseniz 10 dakika,yüksek ısı ayarında mikro dalgada da közleyebilirsiniz. Ben de yeni öğrendim ilgilenen varsa paylaşmak istedim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilIşıl tavsiyene teşekkürler, kızartmak hem dediğin gibi pek sağlıklı değil hemde mutfağı batırıyor, zaman alıyor, deneyeceğim. Teşekkürler, sevgiler
YanıtlaSilben patlicani uzerlerine birz zeytinyagi surerek yuksk ateste firinda pisirip devam ettim. Enfes bir yemek oldu, okuyup da hala yapmamis olanlara tavsiye ederim.Bu arada koca bir demet taze kisnis kullandim. Bizim evde maydonoz kadar onemlidir. Keserken icimi acar. Bu guzel tarif icin cok tesekkur ederim.
YanıtlaSil