19 Mayıs 2006



Anneanne Eli Değmiş,

Ekşili köfte harika bir yemek, hele bu yemeği annem yapınca bir başka oluyor nedense. Bizim cadılar bu yemeği görünce havalara fırlıyor, hemen anneannem mi yaptı diye sorarlar, ben pek beceremiyormuyum acaba. Rahmetli babaannem biz küçükken çok yapardı bu yemeği aynı tepkiyi bizde verirdik, babanemi hatırlayınca hüzünlendim , bu kasveti hemen dağıtıp yemeğe geçelim.

Ekşili Köfte

Malzemeler:

-300 gr kıyma
-1 çay bardağı pirinç
-2 küçük baş soğan
-1 patates
-1 havuç
-1 yumurta sarısı, yarım limon
-Karabiber, tuz
-1 kase un
-2,5 bardak su

Yapılışı:

-1 baş soğanı kıyıp içine kıyma, pirinç, karabiber ve tuzu koyup yoğuralım
-Küçük toplar yapıp, bir tepsiye yaydığımız una bulayalım
-Tencereye koyduğumuz yağda yemeklik doğranmış bir baş soğanı kavurup içine koyduğumuz su kaynamaya başlayınca önce halka doğrağımız havuçları, 1-2 dak. sonra küp doğranmış patatesleri ve tuz koyalım
-Patatesleri attıktan 1-2 dak. sonra una bulanmış köfteleri atıp, pirinçler şişinceye kadar pişirelim
-Tencerenin altını kapattıktan 3-4 dak. sonra yumurta (yumurtanın pişmemesine dikkat ederek)ve limon ile terbiye yapalım.

Koyu kıvamlı bir yemek olacak, malzemeleri istediğimiz kadar arttırabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta