19 Mayıs 2006
Anneanne Eli Değmiş,
Ekşili köfte harika bir yemek, hele bu yemeği annem yapınca bir başka oluyor nedense. Bizim cadılar bu yemeği görünce havalara fırlıyor, hemen anneannem mi yaptı diye sorarlar, ben pek beceremiyormuyum acaba. Rahmetli babaannem biz küçükken çok yapardı bu yemeği aynı tepkiyi bizde verirdik, babanemi hatırlayınca hüzünlendim , bu kasveti hemen dağıtıp yemeğe geçelim.
Ekşili Köfte
Malzemeler:
-300 gr kıyma
-1 çay bardağı pirinç
-2 küçük baş soğan
-1 patates
-1 havuç
-1 yumurta sarısı, yarım limon
-Karabiber, tuz
-1 kase un
-2,5 bardak su
Yapılışı:
-1 baş soğanı kıyıp içine kıyma, pirinç, karabiber ve tuzu koyup yoğuralım
-Küçük toplar yapıp, bir tepsiye yaydığımız una bulayalım
-Tencereye koyduğumuz yağda yemeklik doğranmış bir baş soğanı kavurup içine koyduğumuz su kaynamaya başlayınca önce halka doğrağımız havuçları, 1-2 dak. sonra küp doğranmış patatesleri ve tuz koyalım
-Patatesleri attıktan 1-2 dak. sonra una bulanmış köfteleri atıp, pirinçler şişinceye kadar pişirelim
-Tencerenin altını kapattıktan 3-4 dak. sonra yumurta (yumurtanın pişmemesine dikkat ederek)ve limon ile terbiye yapalım.
Koyu kıvamlı bir yemek olacak, malzemeleri istediğimiz kadar arttırabiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder