Ana içeriğe atla

Krokanlı Pasta



Krokanlı Kolay Pasta

Geçen hafta evdeki cadıların canı tatlı birşeyler isteyince bana yine mutfak yolu gözüktü. İşten gelip birde evde akşam yemek telaşı vs. derken bu yorgunluğun üzerine mutfağa girmek biraz zor ama yapacak birşey yok, ikiside başımda bekliyor. Bende basit ve hemen yiyebilecekleri bir pasta yaptım. Tabii ki çok mutlu oldular, onları öyle görmek yorgunluğu unutturdu, yapana kadar herşeye karıştıkları için biraz bağırıştık ama o kadar olacak. Pastanın yapımı çok kolay, ben rutin olarak yaptığım bazı tariflerin malzemelerini her zaman evde bulundurduğum için yirmi dakikada hazırladım. Şimdi sıra sizde...

Krokanlı Pasta

Malzemeler:

-2 pk. etinin kakaolu bisküvisi
-1 pk. krem şanti
-4 tatlı kaşığı nescafe
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-1 /2 su bardağı fıstık veya ceviz

Yapılışı:

-Öncelikle krem şantiyi kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayalım
-1 bardak şekeri ocakta eriterek karamelize edelim içine fıstıkları atıp altını kapatalım, yağlı kağıt üzerine boşaltıp sertleştikten sonra küçük parçalar halinde kıralım.
-1 bardak sütü bir kaseye boşaltalım, içine bisküvileri batırıp borcama 1 sıra dizelim
-Bisküvinin üzerine bir kat krem şanti sürelim,1 tatlı kaşığı neskafe serpelim ve birazda hazırlanan krokan parçalarından atalım
-Bisküviler bitene kadar (dört sıra) bu işlemi tekrarlayalım
-En üstü kremşanti ile sıvayıp, nescafe serpelim, biraz buzdolabında bekletip servis yapalım.

Birşey itiraf etmek istiyorum, krokanla uğraşmak istemediğim için evde olan 1 paket "toblerone" çikolatayı rondoda biraz parçalayıp krokan yerine kullandım, öylede güzel oldu ama yinede aslını tavsiye ederim.

Yorumlar

  1. Merhaba siteniz hayirli olsun, bu pasta guzele benziyor not ettim, denedigim zamanda sonucunu yazarim, elinize saglik, kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  2. merhaba bu tarif harika, ben defalarca yaptim ve yiyen herkes bayiliyor tarifini istiyor, ayrica yapimi cok kolay, tsk bu tarif icin. Ayrica izninizle bu tarifi forumda yaziyorum ( tabii ki tarifin size ait oldugunu belirterek)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.