Ana içeriğe atla

YE-10 ÇİLEK YE

Çilek etkinliğine bende katılmak istedim ve Sayın Emine Beder'in çilekli pastasını denedim. Anneler gününede iyi denk geldi, kayınvalidemlere giderken götürdüm. Çok hafif ve lezzetli olmuştu.Denemenizi tavsiye ederim.

Çilekli Pasta



Malzemeler:

Kek İçin,

-5 yumurta
-6 kahve fincanı şeker
-7 kahve fincanı un
-1 kabartma tozu
-1 çay bardağı çilek püresi

Krema,

-1 pk. çilekli krem şanti
-1,5 su bardağı çilekli süt
-750 gr çilek
-Hindistan Cevizi

Yapılışı:

-Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpalım
-Blendırla püre haline gelen çileği ekleyip, yarım dakika çırpalım
-Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip 190 derecede pişirelim

-Krem şantiyi çilekli süt ile çırpalım
-Keki ikiye kesip araya krem şanti sürüp bir sıra çilek dizelim
-Kekin diğer parçasını üzerine koyup pastayı kalan krem şanti ile sıvayalım
-Üzerine çilekleri dizelim ve pastanın yanlarına hindistan cevizi serpelim
-Buzdolabında 3-4 saat bekletip servis yapalım



Sevgili Annemin ve Kayınvalidemin Anneler Gününü Kutluyorum
İyiki Varsınız........

Bütün Annelerin Anneler Günü Kutlu Olsun

Yorumlar

  1. Mis gibi çilek kokusu adeta hissediliyor,tablo gibi bir tarif olmuş,ellerinize sağlık.
    Hafif olması da çok iyi,mutlaka tarifinizi deniycem.
    Sevgiler
    http://www.blogcu.com/sihirlibahce/

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ediyorum, beğeneceğinize eminim. Yine beklerim.

    YanıtlaSil
  3. Kübra pastan çok güzel görünüyor,ellerine sağlık. Bloğun da hayırlı uğurlu olsun. Ama ahçıyı anlamadım. Ah eden anlamına mı geliyor.Aşçı demek istemiştin herhalde. İstersen sözlükten,yazım kılavuzundan kontrol et. Kızmazsın değil mi, terslik olsun diye yazmadım. Siteni kaydettim. Sitenin adını değiştirme imkanın var mı? Ayşen

    YanıtlaSil
  4. Ayşen teşekkür ediyorum, tabii ki yanlış ve ben "aşçı" olarak herşeyi hazırlamışken beni yanıltanlar oldu düzelteceğim. görüşürüz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…