Ana içeriğe atla

Pirinçli Enginar


Yaşasın Enginar Çıktı, Hem de İzmir'in...

Enginar çok sağlıklı, çok lezzetli, harika birşey... Bizim evde çok seviliyor, kışın balkabağı aldığımız pazarcımızdan bundan sonra enginar alacağız demektir. Bu hafta açılışı pirinçli enginarla yaptık, süperdii, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum..

Zeytinyağlı-Pirinçli Enginar

Malzemeler;

-5 adet enginar
-2/3 çay bardağı pirinç
-1 demet taze soğan
-1 adet taze sarımsak
-2 adet kesme şeker
-Tuz, zeytinyağ
-1,5 adet limon
-1/2 demet dereotu




Yapılışı;

-Enginarları dörde bölüp iyice limonlayalım
-Soğanları ve sarımsağı temizleyip doğrayalım
-Zeytinyağda soğan ve sarımsağı 1-2 dakika çevirelim
-Üzerine enginarları ekleyip bir limonu üzerlerine sıkalım
-Pirinci serpeleyelim, şeker ve tuzunu ekleyelim
-1/2 bardak su ekleyelim ve pirincler pişene kadar kısık ateşte pişirelim
-Enginarların çok yumuşamasına gerek yok, pirinçler piştimi tamamdır
-Ocaktan indirmeden 5 dak kadar önce dereotunu doğrayalım
-Altını kapatıp soğuyana kadar tencerede tutalım, soğuyunca servis tabağına alıp servis edelim.


Yorumlar

  1. Kübracım enginarı bizim evde benden başka kimse yemek. Ama çok severim.Kendim için 2 tane dahi olsa alırım. Yemek nefis görünüyor. Ellerine sağlı bir tanem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucum teşekkür ederim, beğendiğine sevindim, denemeni tavsiye ederim, sevgiler..

      Sil
  2. Kübra'cığım, ara ara da olsa bu kadar uzun süreli molalar verince izlediklerim izlemediklerim, linklerim hepsi birbirine girdi. Toparlamaya çalışıyorum. Yorumunu görünce ne çok sevindim. Biz eski bloggerlardanız :). O dönemleri özlüyorum.

    Enginar'a gelince, ben bayılırım. Eşim faydalı bir sebze yemiş olmak için yiyor, kızım da henüz ne olduğunu bilmeden, her yaptığımda bazen 1 bazen yarım çanak yiyor. Bu da beni mest ediyor.

    Ben iki şekilde yapıyorum. Birisi bildiğimiz garnitürlü olan. Garnitürlerini dahi kendim hazırlarım. Mümkün olduğunca konserveden kaçıyoruz. İkincisi de yeşil soğanlı, seninki gibi yemek formunda olan. Ben enginarları daha ufak doğruyorum.

    Burada taze enginara rastaldım ama çok küçüklerdi, ayıkladığıma değmez hem de yurtdışından geldijlerinden market depolarında veya gelirken yolda epey bir zaman geçiriyorlar. Bu da sebzeyi-meyveyi mahvediyor. Bu yüzden burada bulabildiğim Suriye'den gelen cam kavanozda satılan enginar çanaklarından alıyorum. Oldukça lezzetliler.

    Seni, Denizi ve Defneyi sevgiyle kucaklarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defnecim çok sevindim uğradığın için, inşallah bundan sonra sık ziyaretlerimiz olur, sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…