29 Mayıs 2006



Çilekler Bitmeden,
Kokusu, tadı ve görüntüsü muhteşem bir meyva çilek, pastalarada çok yakışıyor. Evdeki çilekleri değerlendirmek için ilk defa yaptığım br cheese cake tarifinde üzerine dökülen sosu kendimce değiştirdim, bence iyi oldu. Evin cadıları uyumuşken bu fırsatı değerlendirip tadına ilk ben baktım, umduğumdan çok hafif ve güzel olmuştu. Bence denemelisiniz,,
Çilek Soslu Cheese Cake

Malzemeler:


-2 pk. eti burçak bisküvi
-150 gr tereyağ
-1 pk. labne peynir
-ı su bardağı yoğurt
-1 vanilya
-3 yumurta

Sosu:

-500 gr kadar çilek
-2 çay bardağı pudra şekeri
-1/2 pk. kıvam verıcı
-2-3 yk.su



















Yapılışı:

-Burçakları un haline getirip yumuşak tereyağ ile yoğuralım ve kelepçeli bir kalıba bastırarak yayalım
-Yumurta, yoğurt, vanilya, labne peyniri iyice karıştırıp kalıba boşaltalım
-Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dak. pişirelim
-Soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım(tabanı biraz zor çıkıyor)
-Çilekleri pudra şekeri ile birlikte blendırda iyice parçalayalım, kıvam vericiyi azar azar ekleyerek karıştıralım ve biraz bekletelim (kıvamını göz kararı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
-Hazır hale gelen sosu cheese cake üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında bekletelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta