29 Mayıs 2006
Çilekler Bitmeden,
Kokusu, tadı ve görüntüsü muhteşem bir meyva çilek, pastalarada çok yakışıyor. Evdeki çilekleri değerlendirmek için ilk defa yaptığım br cheese cake tarifinde üzerine dökülen sosu kendimce değiştirdim, bence iyi oldu. Evin cadıları uyumuşken bu fırsatı değerlendirip tadına ilk ben baktım, umduğumdan çok hafif ve güzel olmuştu. Bence denemelisiniz,,
Çilek Soslu Cheese Cake
Malzemeler:
-2 pk. eti burçak bisküvi
-150 gr tereyağ
-1 pk. labne peynir
-ı su bardağı yoğurt
-1 vanilya
-3 yumurta
Sosu:
-500 gr kadar çilek
-2 çay bardağı pudra şekeri
-1/2 pk. kıvam verıcı
-2-3 yk.su
Yapılışı:
-Burçakları un haline getirip yumuşak tereyağ ile yoğuralım ve kelepçeli bir kalıba bastırarak yayalım
-Yumurta, yoğurt, vanilya, labne peyniri iyice karıştırıp kalıba boşaltalım
-Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dak. pişirelim
-Soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım(tabanı biraz zor çıkıyor)
-Çilekleri pudra şekeri ile birlikte blendırda iyice parçalayalım, kıvam vericiyi azar azar ekleyerek karıştıralım ve biraz bekletelim (kıvamını göz kararı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
-Hazır hale gelen sosu cheese cake üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder