Merhaba
Yer elmasını bana sevdiren, çok lezzetli, farklı, ne olduğunu söylemezseniz zor tahmin edilecek, benim için harika bir tarif.
İki senedir bu tarifi bir türlü paylaşamadım, şimdi tam zamanı, benim favori tariflerimden🤩
Farklı bir aroması var, ya çok seveceksiniz ya hiç…
Bi’deneyin bence.
Fırında Yer Elması Mezesi
Malzemeler;
-500 gr yer elması ( miniklerinden seçin)
-Kimyon, kırmızı toz biber, tuz ( zevkinize göre istediğiniz baharatı ekleyin)
-Zeytinyağ
-1 tatlı kaşığı un
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1 diş sarımsak
-2-3 sap dereotu ( ben koymayı unuttum ama varsa siz ekleyin)
- Susam
Yapılışı;
-Yer elmasını iyice temizleyin (ben soymadan gıda fırçası ile fırçalıyorum)
-İnce halkalar şeklinde doğrayın
-Baharat, un, tuz ve zeytinyağ ile harmanlayın
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın
-200 derecede ısıtılmış fanlı fırında ara ara karıştırarak 15-20 dakika kadar pişirin
-Sarımsak, dereotu ve biraz tuz ile yoğurdunuzu hazırlayın
-Pişen yer elmasını yoğurdun üzerine yayın
-Üzeri için susamı biraz yağda kavurun
-Mezenin üstüne gezdirin
Afiyetle




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder