8 Ağustos 2006


Yaşasınnnn, çok mutluyum

Yine buradayım ve yeniden yaptıklarımı size ikram ediyorum bu ne mutluluktur. Şimdi ki ikramın adına ne isterseniz deyin," zeytinyağlı harika bir yemek, nefis bir meze, çayın yanında verilebilecek bir salata" vs.. ne derseniz artık size kalmış. Bana göre lezzet ötesi "KABAK":)
Ben daha önce havuçla yapmıştım, kabakla ilk defa yaptım, söyledikleri kadar varmış benim damak tadıma çok uygun, denemenizi ısrarla istiyorum. Afiyetle..

Malzemeler:

-1 kg kabak
-3 diş sarımsak
-4-5 adet taze soğan
-1 bardak ceviz
-1/2 demet dereotu
-1 bardak süzme yoğurt
-Zeytinyağ, tuz

Yapılışı:

-Kabakları rendeleyelim(iride doğrayabilirsiniz) ve zeytinyağda 3-4 dak çevirelim
-Ocaktan aldıktan sonra soğuyunca dövülmüş sarımsak, doğranmış soğan, iri dövülmüş ceviz, dereotu, yoğurt ve tuzu ekleyelim
-Fazla hırpalamadan karıştıralım üzerine zeytinyağ gezdirelim ve servis zamanı.

2 yorum:

  1. eminim çok lezzetli olmuştur kabağı zaten yoğurtsuz düşünemiyorum mutlaka deneyeceğim
    sevgiler hülya

    YanıtlaSil
  2. Afiyetle Hülya, sevgi ile kal.

    YanıtlaSil

Sinkonta