Ana içeriğe atla

Çocuklar İçin :))

Hangi çocuk patates kızartmasını sevmez, sahanda yumurtayı sevmeyende yoktur herhalde, rahmetli babaannem biz okuldan gelince evde yemek yoksa bize hemen patatesli yumurta yapardı. Bugün benim de aklıma geldi ve değişiklik olsun diye bizimkilere bende yaptım. Üzerine kızlar yiyemez diye karabiber veya pul biber dökemedim o yüzden eşim için üç dört tane acı biber kızarttım. Acil durumlar için ideal eski bir tarif, eminim pek çoğunuz biliyordur ama ben hatırlatmak istedim.

Yumurtalı Patates

Malzemeler:

-4-5 adet patates
-4-5 adet yumurta
-Sıvıyag, tuz, karabiber

Yapılışı:

-Ayıklayıp küp küp doğradığımız patatesleri kızgın yağda karartmadan kızartalım
-Kızaran patatesleri geniş bir tavaya alıp, yayalım
-Yumurtaları tuz ile iyice çırpalım
-Orta ateşe koyduğumuz patateslerin üzerine yumurtaları döküp pişirelim
-Servis tabağına aldığımız patateslerin üzerine karabiber serpip servis yapalım.

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık...
    Bu tarifinizi ben biraz farklı uyguluyorum ve özellikle tatil sabahları için alternatif pizza oluyor:)Yumurtaları kırıp az pişirdikten sonra üstüne elde olan malzemeleri(sucuk,salam,kaşar,biber,zeytin vb) koyup tavanın kapağını kapatıyor ve pişiriyorum. Sonrasında pizza dilimleri şeklinde dilimleyerek servis yapıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Tşk. Fatma Hn.

    Eminim o şekildede çok leziz oluyordur. Deneyeceğim.
    Sağlık ve sevgi ile

    YanıtlaSil
  3. Seggili kübra bu tarifine ben sucukta ekliyorum çok güzel oluyor.Ellerine sağlık.Kandil mesajını aldı ama misafirim olduğu için sana dönemedim.sevgilerimle, herkese selam.Ayla

    YanıtlaSil
  4. Ayla ablacım önce balıktaki yorumu okuduğum için cevabım ona göre oldu. İnan çok mutlu oldum.
    Sucukta eminim ayrı bir lezzet katıyordur ve bu şekli ile İbrahim'in daha çok hoşuna gidecektir, deneyeceğim.Ev halkına sevgiler,,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…