17 Ağustos 2006



Bu keki yapacağım diye,

Haftasonu elmaları aldım hazırladım, cevizim tamam akşamın 8:30'u ben keke başladım, amanın kuru üzüm yok. Fırın ısınıyor, saat 8:45 koş bakkala yok, koş en yakın markete yok, koş başka bakkala sonuç, üzümsüz bir kek . Telaşıma mı yanayım, üzümsüz oldu ona mı herneyse fena olmadı. Bir dahaki sefere elmaları daha minik doğrayacağım . Bu keki okuldaki kermeste yemiştim harika olmuştu, benimkide üzümsüzdü ama fena olmamıştı.

Elmalı Kek


Malzemeler:

-1 kg elma soyulmuş, doğranmış
-1,5 bardak şeker
-2,5 bardak un
-2 yumurta
-1/2 su bardağı süt
-1/4 su bardağı sıvıyağ
-2 çay kaşığı tarçın
-1 pk. kabartma tozu
-1 pk. vanilya
-1 bardak kuru üzüm
-1/2 bardak ceviz


Yapılışı:

-Doğranmış elmaları şekerle karıştırıp 15 dak. bekletelim
-Diğer tarafta yumurta, süt, yağ, vanılya, tarçın, ceviz ve üzümü karıştırıp elmaları ekleyelim
-İyice karıştırdıktan sonra içine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyelim
-Yağlanmış tepsiye döktükten sonra 150 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dak. pişirelim

Bu keki 1-2 gün içinde tüketmek lazım elmaların tadı çabuk dönüyor.

2 yorum:

  1. Merhaba Kübra eline sağlık kek nefis görünüyor sitendeki diğer tariflerde öyle paylaşımın için teşekkürler mahsuru yoksa seni linklerime ekleyip daha sık görüşmek isterim sevgiler.Özge

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Özge'cim
    Teşekkür ederim, beni linklerine katarsan çok mutlu edersin, görüşmek üzere
    Sağlık ve sevgi ile..
    Kübra

    YanıtlaSil

Sinkonta