Ana içeriğe atla


Bu keki yapacağım diye,

Haftasonu elmaları aldım hazırladım, cevizim tamam akşamın 8:30'u ben keke başladım, amanın kuru üzüm yok. Fırın ısınıyor, saat 8:45 koş bakkala yok, koş en yakın markete yok, koş başka bakkala sonuç, üzümsüz bir kek . Telaşıma mı yanayım, üzümsüz oldu ona mı herneyse fena olmadı. Bir dahaki sefere elmaları daha minik doğrayacağım . Bu keki okuldaki kermeste yemiştim harika olmuştu, benimkide üzümsüzdü ama fena olmamıştı.

Elmalı Kek


Malzemeler:

-1 kg elma soyulmuş, doğranmış
-1,5 bardak şeker
-2,5 bardak un
-2 yumurta
-1/2 su bardağı süt
-1/4 su bardağı sıvıyağ
-2 çay kaşığı tarçın
-1 pk. kabartma tozu
-1 pk. vanilya
-1 bardak kuru üzüm
-1/2 bardak ceviz


Yapılışı:

-Doğranmış elmaları şekerle karıştırıp 15 dak. bekletelim
-Diğer tarafta yumurta, süt, yağ, vanılya, tarçın, ceviz ve üzümü karıştırıp elmaları ekleyelim
-İyice karıştırdıktan sonra içine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyelim
-Yağlanmış tepsiye döktükten sonra 150 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dak. pişirelim

Bu keki 1-2 gün içinde tüketmek lazım elmaların tadı çabuk dönüyor.

Yorumlar

  1. Merhaba Kübra eline sağlık kek nefis görünüyor sitendeki diğer tariflerde öyle paylaşımın için teşekkürler mahsuru yoksa seni linklerime ekleyip daha sık görüşmek isterim sevgiler.Özge

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Özge'cim
    Teşekkür ederim, beni linklerine katarsan çok mutlu edersin, görüşmek üzere
    Sağlık ve sevgi ile..
    Kübra

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.