Ana içeriğe atla


Finduk Zamanına katılmazsam kendimi suçlu hissedeceğim,

Bu yaz fındık ağaçları altında dolaşıp, dalından toplayıp yedikten sonra ve o yörenin insanı olarak bu etkinliği desteklemezsem hainlik etmiş olurum. Gerçi öyle olmasada destek amaçlı yinede bu etkinliğe katılırdım. Sevgili Oya(Kedili Mutfaklar) ve Burcu'yu(Gelincik Tarlası) bu çabalarından dolayı takdir ediyorum. Bu etkinliğe özellikle bize ait tariflerle katılmamızı istemişler bende "Soslu Fındıklı Kek" hazırladım ve evin iki cadısına bu keki tattırdım, biraz kavga çıktı ama neyse . Büyük cadı tam not verdi, küçük cadı ise sosunu beğendi. Umarım sizde beğenirsiniz.

Soslu Fındıklı Kek

Malzemeler:

-3 yumurta
-1,5 bardak şeker
-1 bardak süt
-1/2 bardak sıvıyağ
-1 bardak ince çekilmiş fındık

-1 bardak pirinç unu
-1 bardak un
-1 pk. vanilya ve kabartma tozu

Sos:

-1 pk krema
-3 yk. fındık kreması


Yapılışı:

-Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım
-Süt, yağ, fındık ve vanilyayı ekleyip karıştıralım
-Elenmiş unu, pirinç ununu ve kabartma tozunu ekleyip hırpalamadan karıştıralım
-160 derecede ısıtılmış fırında pişirelim

Sos:

-Krema ile fındık kremasını iyice karıştıralım
-Kek dilimlerinin üzerine ılıtıp dökelim
-Fındık ile süsleyip servis yapalım.

NOT:Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Yorumlar

  1. kübra'cigim,
    seni sonunda linklerime ekledim. sevgiler gönderiyorum burhaniye'den.
    tijen

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK KÜBRA'CIĞIM MİNİKLERİ VE SENİ ÖPTÜM HEPİNİZE AFİYET OLSUN;))
    SEVGİYLE KALIN

    YanıtlaSil
  3. Tijen Hn. çok teşekkür ediyorum.
    Bende size sevgilerimi gönderiyorum.

    Sevgili Zuhal
    Teşekkür ediyorum, bende sizi öpüyorum.
    Sağlık ve sevgi ile
    Kübra

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.