11 Ağustos 2006
Şipşak helva yaptım,
Canım helva isteyince az bir malzeme ile un helvası kavurdum. İçine fıstık bile koyamadım, çünkü kalmamış. Görüntüsü hoş oldu, bir fikir vermek amacıyla sizlerle paylaşmak istedim.
Helva Topları
Malzemeler:
-125 gr tereyağ
-1 su bardağı un
-1 su bardağı şeker
-2 su bardağı su veya süt
-Hindistan cevizi, fındık
Yapılışı:
-Tereyağınını eritip unu içine ekleyelim ve un pembeleşene kadar kavuralım
-Kavrulan unun içine şekeri döküp 1-2 karıştıralım
-Önceden ısıttığımız su veya sütü ekleyelim ve suyunu çekince altını kapatalım
-Üzerine temiz bir bez kapatıp 15-20 dak demlendirelim
-Servis tabağına şekillendirip (ben dondurma servis kaşığı kullandım) üzerine fındık ve hindistan cevizi koyup ılık olarak servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Merhaba bende helvayı çok severim tatlı krizlerim tutunca hemen kavururum. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Benimde sitem yeni beklerim
YanıtlaSilSevgiler
Ebru
www.ebrununyemekleri.azbuz.com
Sevgili Pembeli ve Ebru ilginize teşekkürler, görüşmek üzere..
YanıtlaSil