21 Ağustos 2006
Tarçın'ın Mutfağından Peynirli Tart,
Çarşamba akşamı Giresun'dan gelen kuzenim Asiye ve eşi Şafak ile İst.'daki teyzem Ayşın ve çocukları Burçin ve Elçin bize akşam çayına geldiler.Benim anne tarafım oldukça kalabalık dolayısıyla bol bol kuzenim var, sağolsunlar. Yemekten sonra gelecekleri için fazla birşey yapmadım, Peynirli Tart, Vişneli Pasta ve Limonlu Üzümlü Kek, şimdi ilk olarak sevgili tarçın'ın mutfağından http://www.tarcininmutfagi.com beğenerek yaptığım peynirli tart tarifini vermek istiyorum, ilerki günlerde diğer tarifleride ekleyeceğim.
Peynirli Tart
Malzemeler:
-3 su bardağı un
-125 gr yumuşak margarin
-4 y.k. yoğurt
-Tuz ve kabartma tozu
-300 gr beyaz peynir
-3 yumurta
-1 demet dereotu
Yapılışı:
-Elediğimiz una yoğurt, yağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım
-Hamurumuzu tart kalıbına kenarları 1 cm yukarıda kalacak şekilde yayalım
-Peynir, yumurta ve kıyılmış dereotunu karıştırıp hamurun üzerine yayalım
-Orta dereceli fırında pişirelim.
Afiyet olsun,
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
Merhaba tart çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler Pembeli,
YanıtlaSilSevgiler
selam tartiniz harika görünüyor, ellerinize saglik en kisa zamanda denicem.Bu tarti yaptiktan sonra derin dondurucuda saklayabilirmiyim?
YanıtlaSilSerpil Hn. merhabalar
YanıtlaSilTşk. ediyorum, ben denemedim ama bence hiçbir sakıncası yok, mikrodalgada veya fırında ısınınca eminin yeni yapılmış gibi olacaktır.Sağlık ve sevgi ile
Kübra
ben bu peynirli tartı bizzat deneyenler arasındayım...görünümü çohk güzel we görünümü kadarda lezizdi...walla ikinci bi dilim alıp yemeyi düşündüm (: fakat kübra ablam sağolsun bizim tabakları hiç boş bırakmadığı için sadece düşünmekle kaldım...ha bu arada wişneli pastayıda o gün içerisinde tatma fırsatım oldu inanın en fiyakalı pastahanelerde bile tadamazsınız bu kadar güzel pastayı...ellerine sağlık ablacığım...
YanıtlaSilBurçin hoşgeldin,
YanıtlaSilBurçin benim İstanbul'daki kuzenim
tartı geldiği akşam yapmıştım da.
İltifatlara tşk.
Üniversite hayatında başarılar..