Ana içeriğe atla

Tarçın'ın Mutfağından Peynirli Tart,


Çarşamba akşamı Giresun'dan gelen kuzenim Asiye ve eşi Şafak ile İst.'daki teyzem Ayşın ve çocukları Burçin ve Elçin bize akşam çayına geldiler.Benim anne tarafım oldukça kalabalık dolayısıyla bol bol kuzenim var, sağolsunlar. Yemekten sonra gelecekleri için fazla birşey yapmadım, Peynirli Tart, Vişneli Pasta ve Limonlu Üzümlü Kek, şimdi ilk olarak sevgili tarçın'ın mutfağından http://www.tarcininmutfagi.com beğenerek yaptığım peynirli tart tarifini vermek istiyorum, ilerki günlerde diğer tarifleride ekleyeceğim.

Peynirli Tart

Malzemeler:

-3 su bardağı un
-125 gr yumuşak margarin
-4 y.k. yoğurt
-Tuz ve kabartma tozu
-300 gr beyaz peynir
-3 yumurta
-1 demet dereotu

Yapılışı:

-Elediğimiz una yoğurt, yağ, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım
-Hamurumuzu tart kalıbına kenarları 1 cm yukarıda kalacak şekilde yayalım
-Peynir, yumurta ve kıyılmış dereotunu karıştırıp hamurun üzerine yayalım
-Orta dereceli fırında pişirelim.
Afiyet olsun,

Yorumlar

  1. Merhaba tart çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Pembeli,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. selam tartiniz harika görünüyor, ellerinize saglik en kisa zamanda denicem.Bu tarti yaptiktan sonra derin dondurucuda saklayabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  4. Serpil Hn. merhabalar

    Tşk. ediyorum, ben denemedim ama bence hiçbir sakıncası yok, mikrodalgada veya fırında ısınınca eminin yeni yapılmış gibi olacaktır.Sağlık ve sevgi ile
    Kübra

    YanıtlaSil
  5. ben bu peynirli tartı bizzat deneyenler arasındayım...görünümü çohk güzel we görünümü kadarda lezizdi...walla ikinci bi dilim alıp yemeyi düşündüm (: fakat kübra ablam sağolsun bizim tabakları hiç boş bırakmadığı için sadece düşünmekle kaldım...ha bu arada wişneli pastayıda o gün içerisinde tatma fırsatım oldu inanın en fiyakalı pastahanelerde bile tadamazsınız bu kadar güzel pastayı...ellerine sağlık ablacığım...

    YanıtlaSil
  6. Burçin hoşgeldin,
    Burçin benim İstanbul'daki kuzenim
    tartı geldiği akşam yapmıştım da.
    İltifatlara tşk.
    Üniversite hayatında başarılar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.