8 Ağustos 2006
Yaşasınnnn, çok mutluyum
Yine buradayım ve yeniden yaptıklarımı size ikram ediyorum bu ne mutluluktur. Şimdi ki ikramın adına ne isterseniz deyin," zeytinyağlı harika bir yemek, nefis bir meze, çayın yanında verilebilecek bir salata" vs.. ne derseniz artık size kalmış. Bana göre lezzet ötesi "KABAK":)
Ben daha önce havuçla yapmıştım, kabakla ilk defa yaptım, söyledikleri kadar varmış benim damak tadıma çok uygun, denemenizi ısrarla istiyorum. Afiyetle..
Malzemeler:
-1 kg kabak
-3 diş sarımsak
-4-5 adet taze soğan
-1 bardak ceviz
-1/2 demet dereotu
-1 bardak süzme yoğurt
-Zeytinyağ, tuz
Yapılışı:
-Kabakları rendeleyelim(iride doğrayabilirsiniz) ve zeytinyağda 3-4 dak çevirelim
-Ocaktan aldıktan sonra soğuyunca dövülmüş sarımsak, doğranmış soğan, iri dövülmüş ceviz, dereotu, yoğurt ve tuzu ekleyelim
-Fazla hırpalamadan karıştıralım üzerine zeytinyağ gezdirelim ve servis zamanı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
eminim çok lezzetli olmuştur kabağı zaten yoğurtsuz düşünemiyorum mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilsevgiler hülya
Afiyetle Hülya, sevgi ile kal.
YanıtlaSil