Ana içeriğe atla

İslim Kebabı


İslim Kebabına buyurmazmısınız,

Bizim evin en makbul sebzelerindendir patlıcan, onunla muhteşem lezzetler yaratabilirsiniz. Pazardan hem tombulunu, hemde sıskasını aldık, dönüşte kasaba eşim "islim kebabı yapmak için kuşbaşı et" deyince patlıcanların akibeti belli oldu. Pazar günü kebabı yaptım, yanınada mis gibi tereyağlı pilav ııııh :) harikaydı, sizlere ikram etmek bu güne kaldı. Yapımı kolay, sunumu hoş "bu akşam ne yapsam" diyenlere...

İslim Kebabı

Malzemeler:


-4-5 adet patlıcan
-1/2 kg kuşbaşı et veya tavuk
-1 baş soğan
-2 diş sarımsak
-1 yk salça
-2 adet domates
-2-3 adet biber
-Tuz, karabiber, yağ, kürdan

Yapılışı:

-Patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına dörde bölüp tuzlu suda 15-20 dak. bekletelim
-Soğanı piyazlık doğrayıp yağda çevirelim içine etleri ve doğranmış sarımsakları ekleyelim kendi suyunda etleri pişirelim
-Etler suyunu çekince salçayı,karabiberi ve tuzu koyalım 1-2 dak. pişirip altını kapatalım
-Patlıcanları kurulayıp yağda kızartalım
-Kızaran patlıcan dilimlerinin ikisini alıp artı şekli verelim(+)
-Ortasına etten koyup bohça yapalım
-Bohçaların üzerine kürdan batıralım, her kürdanın üzerine bir dilim domates ve biber takıp tepsiye dizelim, tepsinin içine 1,5 bardak sıcak su koyalım(suyu biraz salça ile renklendirebilirsiniz)
-170 derece fırında domatesleri rengi değişene kadar pişirelim.

Yorumlar

  1. Merhaba Kübra islim kebabını bizde çok severiz patlıcanlı lezzetler her zaman tercihimiz.Görüntü harika ellerine sağlık yanında tereyağlı pilavla nefis bide ayran oldumu tamamdır :) özge

    YanıtlaSil
  2. Özgecim tşk.

    Ayran yada cacık harika

    YanıtlaSil
  3. Ha ha ben de bugün islim kebabi yaptim, ne tesadüf. Elinize saglik... Melek

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,bloğunuzla yeni tanıştım ve bayıldım.Sık sık ziyaretinize gelicem.İslim kebabı süper olmuş,tam bir yaz yemeği.Ben de beklerim bloklarıma,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Melek tşk.
    Tesadüfün böylesi, afiyet olsun.

    Deniz'cim ilgine tşk. herzaman beklerim, bende memnuniyetle hemen gelicem.

    Sağlık ve sevgi ile kalın.
    Kübra

    YanıtlaSil
  6. MERHABA KÜBRACIĞIM;
    Patlıcan vazgeçemediklerim arasında en sevdiğim sebze ve de sen en sevdiğim versiyonunu yapmışsın ellerine sağlık ben de geçtiğimiz günlerde patlıcanlı kabap güveçte yaptım yakında bloğa eklemeyi düşünüyordum;)
    SEVGİYLE KAL...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.