18 Ağustos 2006

İslim Kebabı


İslim Kebabına buyurmazmısınız,

Bizim evin en makbul sebzelerindendir patlıcan, onunla muhteşem lezzetler yaratabilirsiniz. Pazardan hem tombulunu, hemde sıskasını aldık, dönüşte kasaba eşim "islim kebabı yapmak için kuşbaşı et" deyince patlıcanların akibeti belli oldu. Pazar günü kebabı yaptım, yanınada mis gibi tereyağlı pilav ııııh :) harikaydı, sizlere ikram etmek bu güne kaldı. Yapımı kolay, sunumu hoş "bu akşam ne yapsam" diyenlere...

İslim Kebabı

Malzemeler:


-4-5 adet patlıcan
-1/2 kg kuşbaşı et veya tavuk
-1 baş soğan
-2 diş sarımsak
-1 yk salça
-2 adet domates
-2-3 adet biber
-Tuz, karabiber, yağ, kürdan

Yapılışı:

-Patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına dörde bölüp tuzlu suda 15-20 dak. bekletelim
-Soğanı piyazlık doğrayıp yağda çevirelim içine etleri ve doğranmış sarımsakları ekleyelim kendi suyunda etleri pişirelim
-Etler suyunu çekince salçayı,karabiberi ve tuzu koyalım 1-2 dak. pişirip altını kapatalım
-Patlıcanları kurulayıp yağda kızartalım
-Kızaran patlıcan dilimlerinin ikisini alıp artı şekli verelim(+)
-Ortasına etten koyup bohça yapalım
-Bohçaların üzerine kürdan batıralım, her kürdanın üzerine bir dilim domates ve biber takıp tepsiye dizelim, tepsinin içine 1,5 bardak sıcak su koyalım(suyu biraz salça ile renklendirebilirsiniz)
-170 derece fırında domatesleri rengi değişene kadar pişirelim.

6 yorum:

  1. Merhaba Kübra islim kebabını bizde çok severiz patlıcanlı lezzetler her zaman tercihimiz.Görüntü harika ellerine sağlık yanında tereyağlı pilavla nefis bide ayran oldumu tamamdır :) özge

    YanıtlaSil
  2. Özgecim tşk.

    Ayran yada cacık harika

    YanıtlaSil
  3. Ha ha ben de bugün islim kebabi yaptim, ne tesadüf. Elinize saglik... Melek

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,bloğunuzla yeni tanıştım ve bayıldım.Sık sık ziyaretinize gelicem.İslim kebabı süper olmuş,tam bir yaz yemeği.Ben de beklerim bloklarıma,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Melek tşk.
    Tesadüfün böylesi, afiyet olsun.

    Deniz'cim ilgine tşk. herzaman beklerim, bende memnuniyetle hemen gelicem.

    Sağlık ve sevgi ile kalın.
    Kübra

    YanıtlaSil
  6. MERHABA KÜBRACIĞIM;
    Patlıcan vazgeçemediklerim arasında en sevdiğim sebze ve de sen en sevdiğim versiyonunu yapmışsın ellerine sağlık ben de geçtiğimiz günlerde patlıcanlı kabap güveçte yaptım yakında bloğa eklemeyi düşünüyordum;)
    SEVGİYLE KAL...

    YanıtlaSil

Ispanak Borani