31 Temmuz 2013

Ekşili Köfte Çorba


İftar Tariflerine Devam,,

Ekşili köfteyi çokkk severim, biraz sulandırıp patates ve havuçsuz yapınca çorba oluverdi, ben bu halini de çok sevdim..

Ekşili Köfte Çorbası

Malzemeler;

Köfte için;
-200-250 gr kadar kıyma
-1/2 çay bardağı pirinç
-1 baş rende soğan
-Karabiber, biraz tuz
-Un

-1-2 yk. tereyağ
-6-7 bardak sıcak su
-1-1,5 y.k. buğday nişastası
-1 yumurta sarısı
-3-4 y.k. yoğurt
-1/2 limon
-Tuz, nane, sıvıyağ

Yapılışı;

-Öncelikle un hariç köfte malzemelerini yoğurup küçük köfteler hazırlayalım
-Köfteleri içine un serptiğimiz bir tepsinin içine atalım, tepsiyi sallayarak köftelerin tamamen unlanmasını sağlayalım( ben bir gün önceden hazırlayıp derin dondurucuya attım)
-Tereyağını bir tencerede eritip üzerine sıcak suyu dökelim
-Kaynamaya başlayınca köfteleri içine atalım, orta ateşte pirinçler şişene kadar pişirelim
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt, nişasta ve limonu iyice çırpalım
-Tencereyi kenara alalım ve karışımın içine sıcak çorbanın suyundan azar azar ekleyelim ve sürekli karıştıralım
-Karışımın ısısı çorbanınkine yaklaşınca artık tencereye karıştırarak dökelim
-Tuzunu ekleyip çorbanın kıvamı oturana kadar kısık ateşte pişirelim
-Sıvıyağda nane yakıp çorbaya ekleyelim ve altını kapatalım.

29 Temmuz 2013

Bademli Tavuk-Kremalı Pilav


İftardan İlk Tarifler,,

Tavuk tarifini kırmızı etle de yapabilirsiniz, değişik bir lezzet oldu ben çok beğendim, tarifini paylaştığı için Şef Tanju'ya teşekkürler:)) eksik varsa özür...
Yasmin Pirinci seviyorsanız bu pilav süperr, yani denenmeli...

Bademli Tavuk

Malzemeler;

-1,5 kg. tavuk kalça (jülyen doğranmış)
-3 adet kapya biber(kırmızı biberler)
-3 adet köy biberi
-1 baş soğan
-1/2 bardak badem (suyun içinde 3-4 dak. kaynayınca kabukları çıkıyor)
-1 pk. krema
-Karabiber, tuz
-Sıvıyağ

Yapılışı;

-Öncelikle tavukları suyunu salıp çekene kadar harlı ateşte pişirelim
-Diğer tarafta doğranmış biberleri biraz z.yağda çevirelim
-Yemeklik doğranmış soğanı ve bademleri ekleyelim
-2-3 dak. kavurduktan sonra tavukları ve tuzunu ekleyelim
-5 dak. kadar pişirip içine kremayı döküp fazla hırpalamadan karıştıralım
-En son karabiberi ekleyip altını kapatalım.




Kremalı Pilav

Malzemeler;

-2 su bardağı yasmin pirinç
-2 adet patlıcan
-1 adet havuç
-2 baş soğan
-1/2 su bardağı antep fıstık içi
-1 pk. krema
-Tuz, sıvıyağ
-3 su bardağı sıcak su

Yapılışı;

-Patlıcanları küp doğrayıp kızartalım, bir peçete üzerinde bekletelim
-Havuçları yarım ay şeklinde doğrayıp z.yağda çevirelim
-İçine yemeklik doğranmış soğanları koyup hafif rengi dönene kadar karıştıralım
-Fıstıkları, pirinci ve tuzu ekleyip çevirelim
-2-3 dak. çevirip suyunu verelim
-Kısık ateşte pişirelim
-Pişmeye yakın patlıcanları üzerine serpelim
-Piştiğine emin olunca kremayı üzerinde gezdirip altını kapatalım
-Sofra bezine sarıp yarım saat kadar demlendikten sonra servis edelim.

28 Temmuz 2013

İftar Sofrasından

İftar Sofrası,,

Allah kabul ederse cumartesi akşamı eşimin ailesi ile güzel bir iftar yaptık, tarifleri sonra paylaşmak koşulu ile şimdilik mönüyü paylaşmak istedim.

-Ekşili Köfte Çorba
-Bademli Tavuk (Tanju'ya tşk.)
-Kremalı Pilav
-Kıymalı Börek
-Patates Kızartma-dip sos ile
-Kabak Salata
-Zeytinyağlı Dolma
-Yeşil Salata
-Kalburabastı
-Kremalı Güllaç
-Vee Limonata 
Limonatayı, limonata buzlarla ikram ederseniz daha da süper oluyor, limonatanızdan buzluklara doldurup dondurun ve servis yaparken kullanın..

27 Temmuz 2013

Vişne Suyu


 Vişne Zamanı

Vişneyi ve vişneli herşeyi çok severim, bu yüzdendir ki vişneli tarifler bu ara sıklıkta olacak...

Vişne Suyu

Malzemeler:

-1 kg vişne
-1,5 bardak şeker
-1 lt. kadar su
-1/2 limon
Yapılışı;

-Vişneleri su ile birlikte vişneler yumuşayıp çatlayana kadar pişiriyoruz
-Ilındıktan sonra elimizle ezerek tel süzgeçten geçiriyoruz
-Sonra tekrar süzerek tencereye  alıyoruz
-Üzerine şeker ve limon ekleyerek ocağa koyuyoruz
-İyice özdeşleşene kadar 5-10 dak. kadar kaynatıyoruz
-Konsantre bir meyve suyu elde ettik, üzerine istediğimiz kıvama gelene kadar su ekleyip soğuk servis ediyoruz.

25 Temmuz 2013

Mantarlı Börek

Veee Deniz'in Mantarlı Böreği

Börekkk! hem de mantarlııı, yenmez mi be yaaa:))

Ben 1 gün bekleyince daha çok seviyorum bu böreği, ama siz fırından çıkıp biraz ılınınca yiyin bana bakmayın yani...

Mantarlı Börek

Malzemeler; (16 adet için)

İçi için,
-1/2 kg. mantar
-1 baş 
-3 adet sivi biber
-1 domates
-Biraz kekik, karabiber, kimyon, kırmızı biber  ve tuz
-Mantarın kararmaması için 1/4 limon

-3 yufka
-1,5 bardak yoğurt
-2 yumurta (1 nin sarısı ayrılacak)
-1/2 paket margarin
Yapılışı;

-Mantarları temizleyip doğrayalım
-Yemeklik doğranmış soğan, biber ve domatesi biraz sıvıyağda kavuralım
-Manrarları ve limonu ekleyip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirelim
-Baharatlarını ekleyip altını kapatalım
-Yoğurt, yumurta ve erimiş yağ ile karışım hazırlayalım
-Yufkaların birini yayalım ve karışımın yarısını üzerine döküp her tarafına yayalım
-Diğer yufkayı onun üzerine yayıp kalan karışımı da yufkanın üzerine döküp yine iyice yayalım
-Son yufkayı da en üste yayalım ve 16 eşit parçaya bölelim
-Ilınmış içi parçalara eşit paylaştıralım
-Sigara böreği sarar gibi fazla sıkmadan saralım
-Üzerine yumurta sarısını sürelim
-180-190 derecede ısıtılmış fırında altı  ve üstü kızarana kadar pişirelim

22 Temmuz 2013

Vişne Reçeli

 "İşte Budurrr" Dedim...

Kışlık reçelimi yapmışken sırf bu tarifi denemek için yeniden vişne aldım ve hemen denedim, sonuç mu ?? "İŞTE BUDUR"

Teşekkürler Hafif Tarif, ben sadece malzemeleri yazacağım GIA resimlerle o kadar güzel anlatmış ki bana sadece sizi yönlendirmek düşer..

Vişne Reçeli

Malzemeler;

-1250 gr. vişne (ben 1 kg. kullandım)
-9 bardak şeker (ben 7 bardak kullandım)
-1/2 limon

20 Temmuz 2013

Tiramisu

 Deniz Kızımdan Süper Bir Tiramisu,,

Bizim kızlar Ramazanla beraber coştular, mutfaktan çıkmaz oldular meğer ne maharetliymiş benim kızlarım. İlk olarak Denizimin tabii ki Defne'nin de desteği ile yaptığı çok basit ve çok beğendiğim tiramisu tarifini paylaşalım, sırada mantarlı börek ve kesme poğaça tarifimiz varrr, ayy ne de olsa benim kızlarım :)))

Üzerlerinde ki vişneler vişne reçeli ve vişne konsantresi oldular, daha sonra onları da paylaşacağım...

Tiramisu

Malzemeler;

-36 adet kedi dili bisküvi (kabınızın büyüklüğüne göre sayı değişir, biz oval büyük borcam kullandık)
-600 gr labne peyniri
-3 adet yumurta
-5 yk. toz şeker
-2 yk. granül kahve (biz douwe egberts gold kullandık)
-2 su bardağı sıcak su
-Kakao

Yapılışı;

-Yumurtaları şekerle iyice çırpıp (5 dak. kadar) içine peynirleri ekleyelim ve çırpalım
-Kahve ile suyu iyice karıştıralım
-Bu karışıma bisküvileri batırıp kalıba bir sıra olarak yerleştirelim
-Üzerlerine peynirli karışımın yarısını dökelim
-Kalan bisküvileri de aynı şekilde karışımın üzerine döşeyelim
-Kalan karışımıda döküp buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirelim
-Servis ederken üzerine kakaosunu serpelim.

17 Temmuz 2013

Fırın Makarna


İftar Menüsünden Fırın Makarna

Refikanın tarifiyle yapılmış bir fırın makarna, evde fiyonk makarna olduğu için ben onunla yaptım,  sonuç güzeldi... Yanında eşimin nefis et yahnisi, iki lezzet bir arada süperdi...




15 Temmuz 2013

Şeftali Suyu

 Misssss Gibi Ev Tapımı Şeftali Suyu,,,

Kokusu, tadı misss daha ne diyeyim ki :))

Malzemeler;

-7-8 adet büyük şeftali
-1 su bardağı kadar şeker (1-2 parmak aşağıda olabilir)
-8-9 bardak su
-1/2 limon suyu

Yapılışı;

-Şeftaliyi ayıklayıp parçalara bölüyoruz ve tencereye koyuyoruz
-Üzerine şekeri döküyoruz
-Daha sonra suyunu ekliyoruz (ben 2 bardağı blendırdan sonradan ekledim kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)
-Şeftaliler yumuşayana kadar pişiriyoruz
-Üzerinde oluşan köpükleri de alalım lütfen
-Limonu ekleyip altını kapatıyoruz
-Ilınınca blendırdan geçiriyoruz
-Hiç pütür kalmasın derseniz benim gibi bir de tel süzgeçten geçirin
-Kıvamına göre kalan suyu ekleyebilirsiniz
-Dolapta iyice soğutup servis edebilirsiniz.

10 Temmuz 2013

Kadınbudu Köfte-Kremalı Patates


Ramazan Menüsünden,

Fırsat buldukça iftar soframızdan paylaşımlarım olacak, ilk olarak kremalı patates tarifi, çok basit ve lezzetli, ben kadınbudu köftenin yanında tercih ettim, tavsiye olunur..


Kremalı Patates

Malzemeler;

-4-5 adet patates, ince halkalar şeklinde doğranmış
-1 pk. krema (200ml)
-Muskat rendesi (aktarlarda bulabilirsiniz)
-1/2 su bardağı kaşar rendesi
-Tuz

Yapılışı;

-Patatesleri derin bir kaba alalım ve üzerine muskatı rendeleyelim, göz kararı 1/2 çay kaşığı kadar
-Kremasını ve tuzunu ekleyip elimizle iyive karıştıralım
-Borcama döküp 180-190 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim
-Daha sonra üzerine kaşar rendesini serpip tekrar fırına verelim
-Kızarınca fırından alıp biraz dinlendikten sonra servis edelim

Kadınbudu köfte tarifini buradan bulabilirsiniz