Ana içeriğe atla

Mantarlı Börek

Veee Deniz'in Mantarlı Böreği

Börekkk! hem de mantarlııı, yenmez mi be yaaa:))

Ben 1 gün bekleyince daha çok seviyorum bu böreği, ama siz fırından çıkıp biraz ılınınca yiyin bana bakmayın yani...

Mantarlı Börek

Malzemeler; (16 adet için)

İçi için,
-1/2 kg. mantar
-1 baş 
-3 adet sivi biber
-1 domates
-Biraz kekik, karabiber, kimyon, kırmızı biber  ve tuz
-Mantarın kararmaması için 1/4 limon

-3 yufka
-1,5 bardak yoğurt
-2 yumurta (1 nin sarısı ayrılacak)
-1/2 paket margarin
Yapılışı;

-Mantarları temizleyip doğrayalım
-Yemeklik doğranmış soğan, biber ve domatesi biraz sıvıyağda kavuralım
-Manrarları ve limonu ekleyip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirelim
-Baharatlarını ekleyip altını kapatalım
-Yoğurt, yumurta ve erimiş yağ ile karışım hazırlayalım
-Yufkaların birini yayalım ve karışımın yarısını üzerine döküp her tarafına yayalım
-Diğer yufkayı onun üzerine yayıp kalan karışımı da yufkanın üzerine döküp yine iyice yayalım
-Son yufkayı da en üste yayalım ve 16 eşit parçaya bölelim
-Ilınmış içi parçalara eşit paylaştıralım
-Sigara böreği sarar gibi fazla sıkmadan saralım
-Üzerine yumurta sarısını sürelim
-180-190 derecede ısıtılmış fırında altı  ve üstü kızarana kadar pişirelim

Yorumlar

  1. Kübracım Deniz kızım yapar da börek nefis olmaz mı hiç. Ellerine sağlık kızımın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ebrucum, boynuz kulağı geçiyor yavaş yavaş :))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…