25 Temmuz 2013

Mantarlı Börek

Veee Deniz'in Mantarlı Böreği

Börekkk! hem de mantarlııı, yenmez mi be yaaa:))

Ben 1 gün bekleyince daha çok seviyorum bu böreği, ama siz fırından çıkıp biraz ılınınca yiyin bana bakmayın yani...

Mantarlı Börek

Malzemeler; (16 adet için)

İçi için,
-1/2 kg. mantar
-1 baş 
-3 adet sivi biber
-1 domates
-Biraz kekik, karabiber, kimyon, kırmızı biber  ve tuz
-Mantarın kararmaması için 1/4 limon

-3 yufka
-1,5 bardak yoğurt
-2 yumurta (1 nin sarısı ayrılacak)
-1/2 paket margarin
Yapılışı;

-Mantarları temizleyip doğrayalım
-Yemeklik doğranmış soğan, biber ve domatesi biraz sıvıyağda kavuralım
-Manrarları ve limonu ekleyip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirelim
-Baharatlarını ekleyip altını kapatalım
-Yoğurt, yumurta ve erimiş yağ ile karışım hazırlayalım
-Yufkaların birini yayalım ve karışımın yarısını üzerine döküp her tarafına yayalım
-Diğer yufkayı onun üzerine yayıp kalan karışımı da yufkanın üzerine döküp yine iyice yayalım
-Son yufkayı da en üste yayalım ve 16 eşit parçaya bölelim
-Ilınmış içi parçalara eşit paylaştıralım
-Sigara böreği sarar gibi fazla sıkmadan saralım
-Üzerine yumurta sarısını sürelim
-180-190 derecede ısıtılmış fırında altı  ve üstü kızarana kadar pişirelim

2 yorum:

  1. Kübracım Deniz kızım yapar da börek nefis olmaz mı hiç. Ellerine sağlık kızımın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ebrucum, boynuz kulağı geçiyor yavaş yavaş :))

      Sil

Sinkonta