10 Temmuz 2013

Kadınbudu Köfte-Kremalı Patates


Ramazan Menüsünden,

Fırsat buldukça iftar soframızdan paylaşımlarım olacak, ilk olarak kremalı patates tarifi, çok basit ve lezzetli, ben kadınbudu köftenin yanında tercih ettim, tavsiye olunur..


Kremalı Patates

Malzemeler;

-4-5 adet patates, ince halkalar şeklinde doğranmış
-1 pk. krema (200ml)
-Muskat rendesi (aktarlarda bulabilirsiniz)
-1/2 su bardağı kaşar rendesi
-Tuz

Yapılışı;

-Patatesleri derin bir kaba alalım ve üzerine muskatı rendeleyelim, göz kararı 1/2 çay kaşığı kadar
-Kremasını ve tuzunu ekleyip elimizle iyive karıştıralım
-Borcama döküp 180-190 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim
-Daha sonra üzerine kaşar rendesini serpip tekrar fırına verelim
-Kızarınca fırından alıp biraz dinlendikten sonra servis edelim

Kadınbudu köfte tarifini buradan bulabilirsiniz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta