29 Temmuz 2013

Bademli Tavuk-Kremalı Pilav


İftardan İlk Tarifler,,

Tavuk tarifini kırmızı etle de yapabilirsiniz, değişik bir lezzet oldu ben çok beğendim, tarifini paylaştığı için Şef Tanju'ya teşekkürler:)) eksik varsa özür...
Yasmin Pirinci seviyorsanız bu pilav süperr, yani denenmeli...

Bademli Tavuk

Malzemeler;

-1,5 kg. tavuk kalça (jülyen doğranmış)
-3 adet kapya biber(kırmızı biberler)
-3 adet köy biberi
-1 baş soğan
-1/2 bardak badem (suyun içinde 3-4 dak. kaynayınca kabukları çıkıyor)
-1 pk. krema
-Karabiber, tuz
-Sıvıyağ

Yapılışı;

-Öncelikle tavukları suyunu salıp çekene kadar harlı ateşte pişirelim
-Diğer tarafta doğranmış biberleri biraz z.yağda çevirelim
-Yemeklik doğranmış soğanı ve bademleri ekleyelim
-2-3 dak. kavurduktan sonra tavukları ve tuzunu ekleyelim
-5 dak. kadar pişirip içine kremayı döküp fazla hırpalamadan karıştıralım
-En son karabiberi ekleyip altını kapatalım.




Kremalı Pilav

Malzemeler;

-2 su bardağı yasmin pirinç
-2 adet patlıcan
-1 adet havuç
-2 baş soğan
-1/2 su bardağı antep fıstık içi
-1 pk. krema
-Tuz, sıvıyağ
-3 su bardağı sıcak su

Yapılışı;

-Patlıcanları küp doğrayıp kızartalım, bir peçete üzerinde bekletelim
-Havuçları yarım ay şeklinde doğrayıp z.yağda çevirelim
-İçine yemeklik doğranmış soğanları koyup hafif rengi dönene kadar karıştıralım
-Fıstıkları, pirinci ve tuzu ekleyip çevirelim
-2-3 dak. çevirip suyunu verelim
-Kısık ateşte pişirelim
-Pişmeye yakın patlıcanları üzerine serpelim
-Piştiğine emin olunca kremayı üzerinde gezdirip altını kapatalım
-Sofra bezine sarıp yarım saat kadar demlendikten sonra servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sinkonta