Ana içeriğe atla

Bayılırım Kadınbudu Köfteye,

Kadınbudu köfteyi çok severim ama bu zamana kadar bir kere yapmıştım, nedense hep gözümde büyütürüm sanki çok zormuş gibi, geçen akşam bir anda aklıma geldi, son sürat nasıl yapmaya başladım anlatamam. Yanına patates püresi iyi giderdi ama zaman olmadığı için yapamadım, Deniz çok beğendi, küçük cadı ağzına sürmedi, ama eminim ki bundan sonra bizim evde çok pişecek bu köfte, tarifini yazayım da yapmayanlar bir denesin...

Kadınbudu Köfte

Malzemeler:

-1/2 kg kıyma
-1 çay bardağı pirinç
-1/2 demet maydanoz
-3 yumurta
-1 bardak un
-Karabiber, tuz, yağ

Yapılışı:

-Pirinci bir bardak su ile yumuşayana kadar haşlayalım, lapa gibide olmasın
-Kıymayı ikiye bölelim ve yarısını kavuralım
-Kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, çiğ kıyma ve 1 yumurtayı iyice yoğuralım
-Doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyelim
-Büyük oval köfteler hazırlayalım
-Kalan yumurtaları çırpalım, köfteleri önce una sonra yumurtalara bulayıp kızgın yağda kızartalım. Afiyetle,,

Yorumlar

  1. Kübracım merhaba, ellerine sağlık. Kadınbudu köfte nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Sevgili Pembeli
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kübracığım, kadın budu köfte hep yapmak isteyip ertelediklerimdendir. Bu görüntüden sonra daha ne kadar dayanabiıirim bilemiyorum. Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Defne bende erteleye erteleye çok şükür yapabildim, ama devamı gelecek,tşk. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kim sevmezmiş kadınbudu köfteyi , beri gelsin.Harika bir ikilidir ; pirinçle kıyma , birde onlara yumurta eklenir , muhteşem.
    Ellerine sağlık...
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. Aynen katılıyorum Ayça, çok güzel anlatmışsın kadınbudu köfteyi, ziyaretine tşk.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Köfte nefis görünüyor, ellerine sağlık Kübra, sevgiler iyi hafta sonları...

    YanıtlaSil
  8. Zerrin - misssCuma, 23 Mart, 2007

    Merhaba Kübra, evde yapmayı denemedim. Ama öyle güzel anlatmışsın ki denemek lazım muttlaka :))

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…