18 Mart 2024

Ispanak Borani


Ispanağın en sevdiğim hali olabilir, ıspanak borani, iftar sofrasına da çok yakışıyor.
Hem hafif hem lezzetli hemde çok kolay, aklınızın bir ucunda bulunsun 🤗
Herkese hayırlı, huzurlu, bereketli bir ramazan diliyorum🤲🏻


 Ispanak Borani

Malzemeler;

-1/2 kg ıspanak 
-1 adet havuç 
-1 yemek kaşığı dolusu pilavlık bulgur veya pirinç 
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağ 
-tuz, bir tutam şeker
-1 su bardağı süzme yoğurt 
-1 küçük diş sarımsak 
-1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 

Yapılışı;

-Rendelenmiş havuç ve iri doğranmış ıspanakları yağ koyduğumuz tencereye alalım 
-Kapağını kapatmadan ıspanaklar sönene kadar karıştıralım 
-Bulguru, tuzu ve şekeri ekleyelim, kapağını kapatalım
-Bulgurlar pişene ve suyunu çekene kadar pişirelim
-Suyu hiç kalmayacak, çok su salarsa kapağını açıp ateşi biraz harlayalım
-Ispanaklar çok da erimesin dikkat edelim 
-Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayalım 
-Ilınınca yoğurtla karıştırıp servis tabağına alalım 
-Cevizi biraz zeytinyağ ile 1-2 dakika kavuralım, toz biber ekleyip altını kapatalım 
-Ispanağın üzerine yayıp servis edelim.
Afiyetle 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ispanak Borani