2 Eylül 2006


Vira Bismillah,,

Balık av yasağı bitti, bu sezon bütün balıkçılara bereketli gelir inşallah. Benim dayılarımda balıkçılık yapıyor, Allah rızıklarını bol eylesin. Dolayısıyla bu bereket bütün sofralara olsun diyelim. Ee Eylül 1, balık bizim sofrada, yazın yediğimiz kıraçalarda güzeldi ama palamut bir başka oluyor. Evde yemek hazır olduğu halde eşim balığı getirince pişirmeden olmaz. Açılışı fırında sebzeli yapalım dedik ve tarifini aşağıda verdik.....

Fırında Palamut

Malzemeler:

-3 adet dilimlenmiş palamut
-3 baş soğan
-3 adet domates(Çanakkale dometesleri harika değil mi?)
-3 adet sivri biber
-3-4 diş sarımsak
-1 yk. tereyağ
-2-3 yk. zeytinyağ
-3-4 defne yaprağı (kuzucuğumun adı)
-1 tatlı k. tarhun (bu aralar çok kullanıyorum makarna, salata vs. geç keşfettim.)
-Tuz, 1/2 limon suyu

Yapılışı:

-Soğanları halka doğrayıp tepsiye yayalım
-Üzerine balıkları dizelim ve tuz serpelim
-Sarımsakları balıkların üzerine doğrayalım
-Defne yapraklarını aralara koyalım
-Soyulmuş domatesleri halka doğrayıp dizelim, biberleri yerleştirelim
-En üste yağları, limon suyunu ekleyip, tarhun otunu serpelim
-200-230 derecede balıklar suyunu çekene kadar pişirelim

2 yorum:

  1. Balık çok güzel görünüyor.Buralardada balık bollaştı.İnşallah bu sene hamside bol olurda afiyetle yeriz.Çalışanların cankurtaranı.Hele içli tavaya bayılıyorum.İnşallah bunuda yapıp herkese tarifini verirsin.Ben harcına havuçta rendeliyorum çok güzel oluyor, denemeni tavsiye ederim.Öptüm seni

    YanıtlaSil
  2. Ayla Ablacım Hoşgeldin
    Seni burada görmek beni çok mutlu etti, genelde hazır yediğim için içli tava hiç yapmadım, inşallah seninde vesilenle yapıp sitede yayınlarım.
    En kısa zamanda görüşmek üzere, bende seni öpüyorum.
    Sağlık ve sevgi ile

    YanıtlaSil

Sinkonta