30 Nisan 2007


NİCE SENELERE İNŞALLAH

Bu gün tam bir yıl oldu blogumu hayata geçireli, onca işin gücün arasında, zaman zaman zorlansamda çok büyük bir hazla hazırlanıp, sunuyorum yaptıklarımı.
Bu bir sene içinde 130.000'ni aşkın ziyaretçim oldu, hepinize çok teşekkür ediyorum.
Bu site sayesinde hiç simalarını görmesem de arkadaş kabul ettiğim, sevgi ile pek çok şeyi paylaştığım insanlar oldu, bu vesile ile onlara (onlar kendilerini bilirler) sevgilerimi gönderiyorum.
Nice senelere, nice dostluklara, nice paylaşımlara inşallah..
Ziyaretlerinizin devamı dileği ile...Sevgiler....

Yukarıdaki pastacığın tarifini en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım,

25 Nisan 2007



Gazozlu Kek Yapalım mı?

Yine eski tarif defterimi karıştırırken buldum bu keki, eski ve bilinen bir tarifdir. Ben içine üzüm de koydum, hoş oldu. Haydi mutfağa........

Gazozlu Kek

Malzemeler:

-3 adet yumurta
-1,5 bardak şeker
-1 şişe sade gazoz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
-1 çay bardağı kuru üzüm
-Alabildiğince un

Yapılışı:

-Yumurta ve şekeri iyice çırpalım
-Gazozu ve diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım
-Üzümü en son una bulayarak eklemenizi tavsiye ederim
-160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

21 Nisan 2007



İstanbul'da Yaşayıp, İstanbul'u Yaşayamamak....

Ne kadar özlemişim meğer Kapalı Çarşıyı, Mısır Çarşısını, Yeni Camiinin önünde uçuşan kuşları, vapura binmeyi ve daha sayamadığım pek çok şeyi, geçen hafta arakadaşlarla Eminönü'ne gittik de o yüzdendir çocuklar gibi sevinip, coşup, haykırdığım. Uzun zaman olmuştu buralara gitmeyeli, çok güzel bir gün geçirdik, saatlerce dolandık, Kapalı Çarşıda ki Fes Cafe'de birer kahve ile yorgunluğumuzu unutup devam ettik, fotoğraf makinamı yanıma almayı unutmuşum sizlerle gezdiğimiz, alışveriş yaptığımız yerleri paylaşamıyorum. Ama bundan sonra çok sık gitme kararı aldık, inşallah bu kararı uygulayabiliriz. Görüntüde İstanbul'da yaşıyoruz ama İstanbul'un o muhteşem güzelliğini doya doya yaşayamıyoruz. Unutmadan kendime kek ve kurabiye kalıpları, bir sürü malzemede aldım, kısacası o gün çocuklar gibi şendik..
Bu arada bizim küçük cadının tabiri ile çıtçıtlı pilav tarifini vermek istiyorum, Defne'cik çekirdeğe çıtçıt diyor:)

Ayçekirdekli Pilav

Malzemeler:

-2 bardak pirinç
-3 bardak sıcak su
-2 yk tereyağ veya margarin-1 yk sıvıyağ
-2 yk. ayıklanmış ayçekirdeği
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle bilmeyenler için şunu söylemeliyim, ayıklanmış ayçekirdeğini büyük kuruyemişçilerde bulabilirsiniz, biz Bağdat Caddesindeki bir kuruyemişçiden aldık.
-Önceden ıslattığımız pirinci yıkayıp süzgeçe koyalım
-Yağları eritip çekirdekleri içinde kavuralım
-Daha sonra pirinci ve tuzu ekleyip 1-2 dak. daha kavuralım
-Sıcak suyuda koyduktan sonra karıştırp kısık ateşte pişirelim
-Altını karatıp 10-15 dak. dinlendirip servis yapalım.

16 Nisan 2007

22 Yıllık Dostluk,,,,

Geçen hafta uzun zamandır biraraya gelemediğim, yıllar geçtikçe daha da köklenen dostluğuna inandığım ve çok sevdiğim bir arkadaşımı küçük cadıyla ziyarete gittik. Her zaman biraraya gelemesek de paylaşacak o kadar çok şeyimiz var ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Bu davette yine çok eski ve çok sevdiğim bir arkadaşım daha vardı, 14-15 yaşından beri süregelen bu dostluğun hiç bozulmadan devamını yürekten diliyorum. Bu arada biz konuşmaya çalışırken, evin yaramazı Eray uyudu da birbirimizi daha iyi anlamaya başladık. Nalan unutmadan ıspanaklı böreğin harika olmuştu, ellerine sağlık. Arkadaşıma giderken hindistan cevizli ponponlar yapmıştım, tarifi aşağıdadır...

H.Cevizli Ponponlar

Malzemeler:

-2 pk. petite beurre bisküvi
-1 pk. krema (200 ml)
-1 pk. meyva suyu (200 ml)
-3 yk. pudra şekeri
-2 yk. kakao
-1 bardak dövülmüş ceviz içi
-1 pk vanilya
-1 bardak h.cevizi

Yapılışı:

-Bisküvileri rondoda un haline getirelim
-H.cevizi hariç bütün malzemeleri karıştırıp, yoğuralım
-Küçük toplar yapıp h.cevizine bulayalım
-2-3 saat dolapta bekletelim
-Kürdanlarla servis yapalım.

11 Nisan 2007

3x3 ' e Bende Katıldım

Sevgili
Butterfly beni sobelemiş, Aslı'cığım teşekkürler.
Hemen oyuna geçmek istiyorum..
Oyunda 3 yemek tarifini 3 yemek bloğuna ithaf ediyor ve aşağıdaki 3x3 soruya cevap veriyorsunuz, sobeleneler 3 gün içinde cevap veriyor.


  • 1-1 Daha önce yaşadığınız üç şehir?

    İstanbul

  • 1-2 Tatil için gittiğiniz, gördüğünüz üç yer?

    Cunda Adası, Fethiye, Doğu Karadeniz


  • 1-3 Yaşamak veya görmek istediğiniz üç şehir?

    Venedik, Ege Sahilinde herhangi bir yerde yaşayabilirim, Dubai'yi sadece görmek istiyorum


  • 2-1 Mesleğiniz?

    Muhasebe yeni adı Mali İşler :)


  • 2-2 Dünyaya yeniden gelseydiniz hangi mesleği yapmak isterdiniz?

    Aşçı, hemde dünya çapında ünlü bir aşçı


  • 2-3 "Kesinlikle yapmazdım" dediğiniz meslek?

    Şimdi ki aklım olsaydı muhasebe


  • 3-1 Yaşam felsefenizi oluşturan sözlerden biri?

    "İğneyi kendine, çuvaldızı ele batır"
    "Hayır da şer de Allah'tandır"
    "Bir merhaba bile yeter"


  • 3-2 Bir kitaptan alınma, çok sevdiğiniz cümle veya paragraf?

    "Ricalar sevgiye yön verir, ama talepler sevginin akışını durdurur"
    5 Sevgi Dili - Gary Chapman


  • 3-3 Çok sevdiğiniz şiirden bir parça?

    Ben sana mecburum bilemezsin
    Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
    Büyüdükçe büyüyor gözlerin
    Ben sana mecburum bilemezsin
    İçimi seninle ısıtıyorum
    .....
    Atilla İlhan

    Şimdi tarifleri ithaf edelim...



Sevgili Susam,Tuba,Defne'ye Ahududu'lu Cheesecake'mi



Sevgili Ayşenur, İrem-Sahra'ya, Kuzine' ye Kivili Tartımı


Sevgili Behiye, Hayat , Aslı 'ya Buğday Salatasını


tüm kalbimle ithaf edip oyuna davet ediyorum


10 Nisan 2007



Herkes Fıstıklı Zannediyor,,
Bu keki bilmeyenler ıspanaklı olduğuna inanmıyor. Bende ilk gördüğümde şaşırmıştım, gerçi eski bir tarif ama, eski tariflerimi karıştırdıkça bulup yapıyorum. Görüntüsü ve lezzeti güzel oluyor, tavsiye ederim.
Bugün Bursa'da ki kuzenimin doğum günü, nice senelere Türkan'cığım, doğum günün kutlu olsun. Unuttum sanma meyvalı tartını yapıp teyzenle göndereceğim. İnşallah yollarda fazla zedelenmeden gelir. Oğluşun ve tüm sevdiklerinle sağlıklı uzun ömürler....


Ispanaklı Kek

Malzemeler:

-3 yumurta
-1/2 bardak sıvıyağ
-7-8 yaprak haşlanmış ıspanak
-1,5 bardak şeker
-2 bardak un
-1 pk kabartma tozu
-1 pk vanilya
-1 pk krem şanti
-1 bardak süt

Yapılışı:

-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Yağı, unu, k.tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpalım
-En son ıspanağı ekleyelim ve karıştırıp kalıba boşaltalım
-160 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim
-Kekin içinden biraz çıkarıp ufalayalım
-Krem şantiyi süt ile hazırlayalım, kekin ortasına ve üzerine sürelim
-Ufalanmış keki en üste serpelim, afiyet olsun

7 Nisan 2007



Fırında Dolma

Bulgar Salatası



"Bulgar Salatası" Diye Birşey

Ben salatalığı pek sevmiyorum. Ne kadar faydalı olduğu da bir gerçek, bu yüzdendir ki bende yoğurtla karıştırıp yemeğe çalışıyorum. Meğerse bu yoğurtlu karışımın adı bulgar salatasıymış, geçen hafta işyerinde salat bara koymuşlardı. Bende yapıp siteye koymak istedim, acil durumlarda meze olarak yapıp ikram edebilirsiniz..
Bulgar Salatası

Malzemeler:

-4 adet salatalık
-1 kase yoğurt
-1/2 demet dereotu
-2-3 sap taze tane (kurusuda olur)
-Tuz, zeytinyağ

Yapılışı:
-Salatalıkları iyice yıkayalım, soymadan uzunlamasına keselim ve halka doğrayalım
-Salatalıklara yoğurdu, doğradığımız dereotunu, naneyi ve tuzu ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağ gezdirelim.

3 Nisan 2007


Mutfak Rehberi Dergisinden,,

Bu kurabiyeleri eşimin doğum gününde yapmıştım, ben portakal yerine limon kullanmıştım ama keşke portakallı olsaydı da dedim. Maharete gerek olmayan bir tarif, görüntüsü güzeldi, bence siz portakallı deneyin..

Portakallı Kurabiye

Malzemeler:

-1 pk tatlı kurabiye unu
-125 gr margarin (yumuşak)
-2 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 adet portakal
-2 yk un

Yapılışı:

-Kurabiye ununu, yumurta ve yağı iyice yoğuralım, ele yapışırsa biraz un ekleyebilirsiniz
-Kurabiye kalıpları ile şekillendirelim
-Hamurdan bir avuç kadar ayıralım ve bu hamura ince rendelenmiş portakal kabuğunu, tarçını ve unu ekleyelim
-Koyu bir hamur elde edeceğiz, bu hamuru rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim
-Kurabiyelerin üzerine birer parça yerleştirelim,
-170-180 derecede 15 dak. pişirelim
-Ben üzerine Dr.oetker tarçınlı süsleme şekerinden serptim. Afiyetle