Ana içeriğe atla
22 Yıllık Dostluk,,,,

Geçen hafta uzun zamandır biraraya gelemediğim, yıllar geçtikçe daha da köklenen dostluğuna inandığım ve çok sevdiğim bir arkadaşımı küçük cadıyla ziyarete gittik. Her zaman biraraya gelemesek de paylaşacak o kadar çok şeyimiz var ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Bu davette yine çok eski ve çok sevdiğim bir arkadaşım daha vardı, 14-15 yaşından beri süregelen bu dostluğun hiç bozulmadan devamını yürekten diliyorum. Bu arada biz konuşmaya çalışırken, evin yaramazı Eray uyudu da birbirimizi daha iyi anlamaya başladık. Nalan unutmadan ıspanaklı böreğin harika olmuştu, ellerine sağlık. Arkadaşıma giderken hindistan cevizli ponponlar yapmıştım, tarifi aşağıdadır...

H.Cevizli Ponponlar

Malzemeler:

-2 pk. petite beurre bisküvi
-1 pk. krema (200 ml)
-1 pk. meyva suyu (200 ml)
-3 yk. pudra şekeri
-2 yk. kakao
-1 bardak dövülmüş ceviz içi
-1 pk vanilya
-1 bardak h.cevizi

Yapılışı:

-Bisküvileri rondoda un haline getirelim
-H.cevizi hariç bütün malzemeleri karıştırıp, yoğuralım
-Küçük toplar yapıp h.cevizine bulayalım
-2-3 saat dolapta bekletelim
-Kürdanlarla servis yapalım.

Yorumlar

  1. kubracım ponponlar eminim güzel olmuştur bende deneyecegim. seni uzun zamandır görmedim. cadıları annneni al bi gün gel
    bol sanşlar, güzel tarifler

    herkese selmlar

    YanıtlaSil
  2. İnşallah Ablacığım, gönül ister gelmeyi. Bende sizleri görmek çok isterim, sende gel, öptüm, selamlar

    YanıtlaSil
  3. Kübracım ellerine sağlık, ben bayıldım bu ponponlara (sanırım en çok da ismine:)).
    Öpüyorum canım, sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Aslı,beğendiğine sevindim, yesen tadınada bayılacaksın, sevgiler, öptüm.

    YanıtlaSil
  5. Kübracım ellerine sağlık bonbonlar nefis.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Kubra'cigim, ellerine saglik. Cok guzel gozukuyorlar. Tarifi de guzel. Dostlugunuzun daha nice yillar devam etmesini diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Pastacı Kızım teşekkür ederim.
    Sevgiler

    Tuba'cığım beğendiğine sevindim, iyi dileklerin için tşk.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.