Ana içeriğe atla

Mutfak Rehberi Dergisinden,,

Bu kurabiyeleri eşimin doğum gününde yapmıştım, ben portakal yerine limon kullanmıştım ama keşke portakallı olsaydı da dedim. Maharete gerek olmayan bir tarif, görüntüsü güzeldi, bence siz portakallı deneyin..

Portakallı Kurabiye

Malzemeler:

-1 pk tatlı kurabiye unu
-125 gr margarin (yumuşak)
-2 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 adet portakal
-2 yk un

Yapılışı:

-Kurabiye ununu, yumurta ve yağı iyice yoğuralım, ele yapışırsa biraz un ekleyebilirsiniz
-Kurabiye kalıpları ile şekillendirelim
-Hamurdan bir avuç kadar ayıralım ve bu hamura ince rendelenmiş portakal kabuğunu, tarçını ve unu ekleyelim
-Koyu bir hamur elde edeceğiz, bu hamuru rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim
-Kurabiyelerin üzerine birer parça yerleştirelim,
-170-180 derecede 15 dak. pişirelim
-Ben üzerine Dr.oetker tarçınlı süsleme şekerinden serptim. Afiyetle

Yorumlar

  1. Merhaba sayfan çok güzel. Ben 1 çocuk + iş zorlanıyorum 2 çocuk zor olmuyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Zorlanmak ne kelime , resmen savaşıyorum, mutfağı da çok seviyorum, zaten yapıyorum öyleyse paylaşayım dedim, ziyaretine sevindim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. KÜBRACIM ELLERİNE SAĞLIK KURABİYELER ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Pembelim, yine beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kübra ablacığım ben sibel hasanın aşi tariflerini çok beğeniyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.