Herkes Fıstıklı Zannediyor,,
Bu keki bilmeyenler ıspanaklı olduğuna inanmıyor. Bende ilk gördüğümde şaşırmıştım, gerçi eski bir tarif ama, eski tariflerimi karıştırdıkça bulup yapıyorum. Görüntüsü ve lezzeti güzel oluyor, tavsiye ederim.
Bugün Bursa'da ki kuzenimin doğum günü, nice senelere Türkan'cığım, doğum günün kutlu olsun. Unuttum sanma meyvalı tartını yapıp teyzenle göndereceğim. İnşallah yollarda fazla zedelenmeden gelir. Oğluşun ve tüm sevdiklerinle sağlıklı uzun ömürler....


Ispanaklı Kek

Malzemeler:

-3 yumurta
-1/2 bardak sıvıyağ
-7-8 yaprak haşlanmış ıspanak
-1,5 bardak şeker
-2 bardak un
-1 pk kabartma tozu
-1 pk vanilya
-1 pk krem şanti
-1 bardak süt

Yapılışı:

-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Yağı, unu, k.tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpalım
-En son ıspanağı ekleyelim ve karıştırıp kalıba boşaltalım
-160 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim
-Kekin içinden biraz çıkarıp ufalayalım
-Krem şantiyi süt ile hazırlayalım, kekin ortasına ve üzerine sürelim
-Ufalanmış keki en üste serpelim, afiyet olsun

Yorumlar

  1. Canım arkadaşım seni yeni bir oyun için sobeledim:).
    Ayrıntılara benim sayfamdan ulaşabilirsin.
    Sevgiler:)
    aslı

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Kübra,
    renk o kadar güzel ki insanın iştahını açıyor. ıspanak çok yakışıyor bence. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kübracığım, görüntüsü çok hoş, lezzeti de şüphesiz :). Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Kübracım ıspanaklı keki bende çok seviyorum gerçekten şamfıstıklı sanıyorlar :) görüntüsü harika olmuş bir dilimde ben alıyorum teşekkürler.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Aslı'cığım hemencik bakıp oyuna katılacağım. Tşk.Sevgiler

    Yeşil olunca insanın ilgisini çekiyor, lezzeti de güzel e daha ne olsun sevda mavisi:)
    Sevgi ile

    Defne'ciğim teşekkür ederim, yine beklerim.
    Sevgi ile

    Afiyetle pastacı kızım, tşk.
    İlk görüşte herkes öyle zannediyor, ama şaka gibi işte ıspanaklı:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ispanaklı keki bende ilk yediğimde fıstıklı sanmıştım, ama sonradan benim favori kekim oldu. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder