Ana içeriğe atla


Herkes Fıstıklı Zannediyor,,
Bu keki bilmeyenler ıspanaklı olduğuna inanmıyor. Bende ilk gördüğümde şaşırmıştım, gerçi eski bir tarif ama, eski tariflerimi karıştırdıkça bulup yapıyorum. Görüntüsü ve lezzeti güzel oluyor, tavsiye ederim.
Bugün Bursa'da ki kuzenimin doğum günü, nice senelere Türkan'cığım, doğum günün kutlu olsun. Unuttum sanma meyvalı tartını yapıp teyzenle göndereceğim. İnşallah yollarda fazla zedelenmeden gelir. Oğluşun ve tüm sevdiklerinle sağlıklı uzun ömürler....


Ispanaklı Kek

Malzemeler:

-3 yumurta
-1/2 bardak sıvıyağ
-7-8 yaprak haşlanmış ıspanak
-1,5 bardak şeker
-2 bardak un
-1 pk kabartma tozu
-1 pk vanilya
-1 pk krem şanti
-1 bardak süt

Yapılışı:

-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Yağı, unu, k.tozunu ve vanilyayı ekleyip çırpalım
-En son ıspanağı ekleyelim ve karıştırıp kalıba boşaltalım
-160 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim
-Kekin içinden biraz çıkarıp ufalayalım
-Krem şantiyi süt ile hazırlayalım, kekin ortasına ve üzerine sürelim
-Ufalanmış keki en üste serpelim, afiyet olsun

Yorumlar

  1. Canım arkadaşım seni yeni bir oyun için sobeledim:).
    Ayrıntılara benim sayfamdan ulaşabilirsin.
    Sevgiler:)
    aslı

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Kübra,
    renk o kadar güzel ki insanın iştahını açıyor. ıspanak çok yakışıyor bence. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kübracığım, görüntüsü çok hoş, lezzeti de şüphesiz :). Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Kübracım ıspanaklı keki bende çok seviyorum gerçekten şamfıstıklı sanıyorlar :) görüntüsü harika olmuş bir dilimde ben alıyorum teşekkürler.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Aslı'cığım hemencik bakıp oyuna katılacağım. Tşk.Sevgiler

    Yeşil olunca insanın ilgisini çekiyor, lezzeti de güzel e daha ne olsun sevda mavisi:)
    Sevgi ile

    Defne'ciğim teşekkür ederim, yine beklerim.
    Sevgi ile

    Afiyetle pastacı kızım, tşk.
    İlk görüşte herkes öyle zannediyor, ama şaka gibi işte ıspanaklı:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ispanaklı keki bende ilk yediğimde fıstıklı sanmıştım, ama sonradan benim favori kekim oldu. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…