21 Nisan 2007



İstanbul'da Yaşayıp, İstanbul'u Yaşayamamak....

Ne kadar özlemişim meğer Kapalı Çarşıyı, Mısır Çarşısını, Yeni Camiinin önünde uçuşan kuşları, vapura binmeyi ve daha sayamadığım pek çok şeyi, geçen hafta arakadaşlarla Eminönü'ne gittik de o yüzdendir çocuklar gibi sevinip, coşup, haykırdığım. Uzun zaman olmuştu buralara gitmeyeli, çok güzel bir gün geçirdik, saatlerce dolandık, Kapalı Çarşıda ki Fes Cafe'de birer kahve ile yorgunluğumuzu unutup devam ettik, fotoğraf makinamı yanıma almayı unutmuşum sizlerle gezdiğimiz, alışveriş yaptığımız yerleri paylaşamıyorum. Ama bundan sonra çok sık gitme kararı aldık, inşallah bu kararı uygulayabiliriz. Görüntüde İstanbul'da yaşıyoruz ama İstanbul'un o muhteşem güzelliğini doya doya yaşayamıyoruz. Unutmadan kendime kek ve kurabiye kalıpları, bir sürü malzemede aldım, kısacası o gün çocuklar gibi şendik..
Bu arada bizim küçük cadının tabiri ile çıtçıtlı pilav tarifini vermek istiyorum, Defne'cik çekirdeğe çıtçıt diyor:)

Ayçekirdekli Pilav

Malzemeler:

-2 bardak pirinç
-3 bardak sıcak su
-2 yk tereyağ veya margarin-1 yk sıvıyağ
-2 yk. ayıklanmış ayçekirdeği
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle bilmeyenler için şunu söylemeliyim, ayıklanmış ayçekirdeğini büyük kuruyemişçilerde bulabilirsiniz, biz Bağdat Caddesindeki bir kuruyemişçiden aldık.
-Önceden ıslattığımız pirinci yıkayıp süzgeçe koyalım
-Yağları eritip çekirdekleri içinde kavuralım
-Daha sonra pirinci ve tuzu ekleyip 1-2 dak. daha kavuralım
-Sıcak suyuda koyduktan sonra karıştırp kısık ateşte pişirelim
-Altını karatıp 10-15 dak. dinlendirip servis yapalım.

2 yorum:

  1. Sevgili Kübra, ayçekirdekli pilavı ilk defa görüyorum:) Eminim görüntüsü kadar tadı da güzeldir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kavrulmuş çekirdeği eminim herkes çok sever, inan pembeli harikaydı..
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Sinkonta