Ana içeriğe atla


İstanbul'da Yaşayıp, İstanbul'u Yaşayamamak....

Ne kadar özlemişim meğer Kapalı Çarşıyı, Mısır Çarşısını, Yeni Camiinin önünde uçuşan kuşları, vapura binmeyi ve daha sayamadığım pek çok şeyi, geçen hafta arakadaşlarla Eminönü'ne gittik de o yüzdendir çocuklar gibi sevinip, coşup, haykırdığım. Uzun zaman olmuştu buralara gitmeyeli, çok güzel bir gün geçirdik, saatlerce dolandık, Kapalı Çarşıda ki Fes Cafe'de birer kahve ile yorgunluğumuzu unutup devam ettik, fotoğraf makinamı yanıma almayı unutmuşum sizlerle gezdiğimiz, alışveriş yaptığımız yerleri paylaşamıyorum. Ama bundan sonra çok sık gitme kararı aldık, inşallah bu kararı uygulayabiliriz. Görüntüde İstanbul'da yaşıyoruz ama İstanbul'un o muhteşem güzelliğini doya doya yaşayamıyoruz. Unutmadan kendime kek ve kurabiye kalıpları, bir sürü malzemede aldım, kısacası o gün çocuklar gibi şendik..
Bu arada bizim küçük cadının tabiri ile çıtçıtlı pilav tarifini vermek istiyorum, Defne'cik çekirdeğe çıtçıt diyor:)

Ayçekirdekli Pilav

Malzemeler:

-2 bardak pirinç
-3 bardak sıcak su
-2 yk tereyağ veya margarin-1 yk sıvıyağ
-2 yk. ayıklanmış ayçekirdeği
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle bilmeyenler için şunu söylemeliyim, ayıklanmış ayçekirdeğini büyük kuruyemişçilerde bulabilirsiniz, biz Bağdat Caddesindeki bir kuruyemişçiden aldık.
-Önceden ıslattığımız pirinci yıkayıp süzgeçe koyalım
-Yağları eritip çekirdekleri içinde kavuralım
-Daha sonra pirinci ve tuzu ekleyip 1-2 dak. daha kavuralım
-Sıcak suyuda koyduktan sonra karıştırp kısık ateşte pişirelim
-Altını karatıp 10-15 dak. dinlendirip servis yapalım.

Yorumlar

  1. Sevgili Kübra, ayçekirdekli pilavı ilk defa görüyorum:) Eminim görüntüsü kadar tadı da güzeldir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kavrulmuş çekirdeği eminim herkes çok sever, inan pembeli harikaydı..
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kıbrıs Tatlısı

Bu Tatlı Süper Bir Şey,,,

Şerbetli tatlılarda favorilerim arasına girdi diyebilirim, deneyin bence...

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler;

- 4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı galeta unu
-1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
 Şerbet;
-2 su bardağı su
-2 su bardağı toz şeker
Kreması için;
- 1 lt. süt
-4 yemek kaşığı tepeleme un
-1 pk. krem şanti
-1 pk. vanilya



Yapılışı;

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutalım
-Yumurta ile şekeri iyice çırpalım
-Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Yağlanmış tepsiye boşaltalım (Tepsim dikdörtgen borcam kadar)
-180 derecede ısıtılmış fırında 40 dak. kadar pişirelim
-Fırından çıktıktan 1-2 dak. sonra soğuk şerbet dökelim
-Krema için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırıp muhallebi pişirelim
-Muhallebi pişinde altı kapatalım krem şantiyi toz haliyle ekleyip mikserle 5 dak. çırpalım
-Şerbetini çeken tatlının üzerine kremayı yayalım
-Buzdolabında 2-3 saat dinlend…