Ana içeriğe atla
Dogum Günün Kutlu Olsun Ceren'im

Ceren ablamın kızı, evin ilk torunu doğduğu günü bugün gibi hatırlıyorum, telefonda doğduğu müjdesini alınca havalara uçmuştuk. İsminin Ceren olmasını ben istemiştim, sağolsunlar ablamda eniştemde beni kırmamıştı. 18 yaşına bastı bugün, Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Üniversite sınavlarına hazırlanıyor, inşallah herşey hayatı boyunca gönlünce olsun.

Ceren için hafif olması için pasta yerine tart yapmıştım, "Şımartan Tatlar" dergisinden bulmuştum bu tarifi, çok beğenildi..

Kivili Tart

Malzemeler:

Tart Hamuru İçin,

-150 gr. margarin
-2,5 su bardağı un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1/2 bardak tozşeker
-2 yumurta sarısı

Kreması,

-1,5 bardak süt
-3 yumurta
-1/2 bardak şeker
-3 yk. un
-1 pk. vanilya
-5-6 adet kivi
-1 pk. tart jölesi

Yapılışı:

-Yumuşak margarin, un ve kabartma tozunu iyice karıştırın
-Diğer tarafta şeker ile yumurta sarılarını çırpıp unlu karışıma ekleyelim ve iyice yoğuralım
-Merdane ile açıp tart kalıbına yerleştirelim, çatalla bir iki yerinden delelim
-180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak. pişirelim
-Krema malzemelerini iyice çırpıp muhallebi kıvamında pişirelim
-Soğuyan kremayı tart hamuruna döküp üzerine kivileri dizelim
-Tart jölesini tarifine göre pişirip kivilerin üzerine sürelim
-2-3 saat buzdolabında bekletip, servis yapalım.Afiyetle


Yorumlar

  1. Kübracığım,
    tart çok güzel, ellerine sağlık. Ceren'e sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum. Üniversite sınavında başarılar, umarım emeğinin karşılığını alır.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Kübracim
    Zaman ne kadarda cabuk geciyor.Tugba abla genc kiz sahibi olmus ne kadar güzel.Allah cocuklariyla beraber saglikli huzurlu bir ömür nasip etsin.Darisi bizim basimiza.
    Sevgiler Tülay

    YanıtlaSil
  3. Defne'ciğim teşekkür ederim, tadıda harikaydı. İnşallah emeğinin karşılığını alır, iyi dileklerin içinde tşk.
    Sevgi ile

    Evet Tülay zaman su gibi, benim kızım bile 12 yaşında oldu, Allah güzel, doğru insanlarla karşılaştırsın, iyi dileklerin için tşk.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. merhaba, aynı zamanlarda aynı tarttan yapmışız. Şahane görünüyor sizinki... Ben jöle kullanmadım. Sanırım daha lezzetli olmuştur...

    Ellerinize sağlık

    Sevgilerimle...

    bu sırada nice nice mutlu yıllara

    http://misss.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  5. Kübracım eline sağlık arkadaşım Cerene de nize mutlu seneler diliyorum umarım herşey gönlünce olur.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Zerrin tesadüfün böylesi, ben meyvelerin bozulmaması için sürmek zorundaydım, gerçekten çok güzel bir tart oludu, senin de ellerine sağlık, tşk.sevgiler

    Pastacı Kız merhabalar, iyi dileklerin için tşk. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. buralarda yeniyim..epeydır blogunuzu begenıyorum..bende olusturdam.cok eksıklerım var.ve ögrenmeye calısıyorum..tartınız harıka ellınıze sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşım aramıza hoşgeldin, bloğun hayırlı olsun,ziyaretine tşk.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.