Ana içeriğe atla


Gazozlu Kek Yapalım mı?

Yine eski tarif defterimi karıştırırken buldum bu keki, eski ve bilinen bir tarifdir. Ben içine üzüm de koydum, hoş oldu. Haydi mutfağa........

Gazozlu Kek

Malzemeler:

-3 adet yumurta
-1,5 bardak şeker
-1 şişe sade gazoz
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
-1 çay bardağı kuru üzüm
-Alabildiğince un

Yapılışı:

-Yumurta ve şekeri iyice çırpalım
-Gazozu ve diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım
-Üzümü en son una bulayarak eklemenizi tavsiye ederim
-160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Yorumlar

  1. annemin de tarif defterinde yazılı duruyor bu kek, ama yapıp yapmadığını hatırlamıyorum..
    ellerine sağlık Kübra ablacım.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Kübracığım,
    anneciğim yapardı biz küçükken gazozlu kek ve biz de afiyetle yerdik :). Çoçukluk günlerine gittim bu gazozlu kekle. Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Kübra'cığım nerelerdesin sen, artık uğramaz oldun. Tşk.Sevgiler

    Defne'ciğim, bizde de annem yapardı, tuhaf gelirdi ama çok beğenirdik. Tşk. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık klasik ama çok güzel görünüyor.....Selam ve sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Serinmavi dediğin gibi tam bir klasik...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Kübra, ablam pek güzel yapardı ben çocukken bu tarifi. Gittiğimde söyliyim de yapsın :) Onunki daha lezzetli olur mutlaka :) AKlıma getirdin sağol :)))

    YanıtlaSil
  7. Zerrin'ciğim eminim daha lezzetli olur, çünkü onlar bizim canımız, yaptıkları herşey harikadır.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.