Ana içeriğe atla
Susamlı Patates,

Kızarmış patatese çocuklar bayılıyor, tabii ki bende ama son zamanlarda çok zararlı olduğu iyiden iyiye söylenmeye başladı. Bende bu sefer patatesi böyle denedim içine koyduğum baharatlardan dolayı hanımefendiler pek tutmadı ama ben beğendim. Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor, hem estetik hem lezzetli..Bu arada ben REJİMDEYİM... ACIIIIMMM bu patatesten sadece bir adet tadabildim...

Susamlı Patates

Malzemeler:

-4-5 adet taze patates
-2-3 yk. zeytinyağ
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı kekik
-1 çay kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı susam
-Tuz ve eklemek istediğiniz başka baharatlar

Yapılışı:

-Patatesleri soymadan iyice yıkayalım ve soymadan elma dilimi şeklinde doğrayalım

-Diğer malzemeleri geniş bir kapta harmanlayalım
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşaltalım
-180-190 derecede patatesler yumuşayana kadar pişirelim.

Yorumlar

  1. merhaba kübra,

    çok severim patatesin her şeklini..

    Eline sağlık
    müge

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Çok güzel olmuş eline sağlık. Çocuklar kızartması kadar çok sevmeselerde bence en sağlıklı olanı böylesi.

    Hesna

    YanıtlaSil
  3. bu patateslerden bende çok yaparım,gayet lezzetli oluyor,sağlık herşeyden önce gelmeli bencede,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Kübra'cığım,
    Buna benzer bir şeyi ben de yapıyorum patatesle. Annem bayıldığı için ne zaman yapacaksın diye sorar hep! Ben yağlı kağıdın üzerinde yapmıyorum. Doğrudan zeytinyağıyla karıştırıp (sarımsak ve biberiyeli yapıyorum genellikle) bir borcama yayıyor, arada çevirerek 200 derecede pişiriyorum. Fazlaca yapıp kalanları ertesi gün omlete dönüştürüyorum. Ellerine sağlık.
    Tijen

    YanıtlaSil
  5. zerrin - misssCuma, 02 Mart, 2007

    merhaba, ben de uzun zamandır kızartma yapmıyorum. Patates kızartması isteğimizi böyle törpülüyoruz.. Çok lezzetli oluyor...
    Ellerinize sağlık

    Sımsıcak sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Müge'cim Merhaba
    Bende severim, sade haşlanmış hariç:)
    Sevgiler
    Hesna'cım Merhaba
    Sağlıklıda insanın canı yinede aradabir çekiyor işte..
    Sevgi ile
    Karaateş Hoşgeldin,
    Evet herşeyin başı sağlıkda bu devirde sağlıklı olmak gittikçe zorlaşıyor.
    Sevgiler
    Tijen'cim Merhabalar,
    Biberiye aklıma gelmedi, bir dahakine deneyeceğim, annene sağlıklı uzun ömürler
    Sevgiler,
    Zerrin'cim merhaba,
    Aynen katılıyorum da arada bir kızartsak fena olmaz:)
    Sevgi ile,,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.