Susamlı Patates,
Kızarmış patatese çocuklar bayılıyor, tabii ki bende ama son zamanlarda çok zararlı olduğu iyiden iyiye söylenmeye başladı. Bende bu sefer patatesi böyle denedim içine koyduğum baharatlardan dolayı hanımefendiler pek tutmadı ama ben beğendim. Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor, hem estetik hem lezzetli..Bu arada ben REJİMDEYİM... ACIIIIMMM bu patatesten sadece bir adet tadabildim...
Susamlı Patates
Malzemeler:
-4-5 adet taze patates
-2-3 yk. zeytinyağ
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı kekik
-1 çay kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı susam
-Tuz ve eklemek istediğiniz başka baharatlar
Yapılışı:
-Patatesleri soymadan iyice yıkayalım ve soymadan elma dilimi şeklinde doğrayalım
-Diğer malzemeleri geniş bir kapta harmanlayalım
-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşaltalım
-180-190 derecede patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Selam herkese, arayı açtım bu ara biliyorum, ne yapayım hiç keyfim yok, gücüm yok, tadım yok, tuzum yok, neşem yok, hevesim yok, sanırım bir...
merhaba kübra,
YanıtlaSilçok severim patatesin her şeklini..
Eline sağlık
müge
Merhaba
YanıtlaSilÇok güzel olmuş eline sağlık. Çocuklar kızartması kadar çok sevmeselerde bence en sağlıklı olanı böylesi.
Hesna
bu patateslerden bende çok yaparım,gayet lezzetli oluyor,sağlık herşeyden önce gelmeli bencede,ellerinize sağlık
YanıtlaSilKübra'cığım,
YanıtlaSilBuna benzer bir şeyi ben de yapıyorum patatesle. Annem bayıldığı için ne zaman yapacaksın diye sorar hep! Ben yağlı kağıdın üzerinde yapmıyorum. Doğrudan zeytinyağıyla karıştırıp (sarımsak ve biberiyeli yapıyorum genellikle) bir borcama yayıyor, arada çevirerek 200 derecede pişiriyorum. Fazlaca yapıp kalanları ertesi gün omlete dönüştürüyorum. Ellerine sağlık.
Tijen
merhaba, ben de uzun zamandır kızartma yapmıyorum. Patates kızartması isteğimizi böyle törpülüyoruz.. Çok lezzetli oluyor...
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sımsıcak sevgilerimle..
Müge'cim Merhaba
YanıtlaSilBende severim, sade haşlanmış hariç:)
Sevgiler
Hesna'cım Merhaba
Sağlıklıda insanın canı yinede aradabir çekiyor işte..
Sevgi ile
Karaateş Hoşgeldin,
Evet herşeyin başı sağlıkda bu devirde sağlıklı olmak gittikçe zorlaşıyor.
Sevgiler
Tijen'cim Merhabalar,
Biberiye aklıma gelmedi, bir dahakine deneyeceğim, annene sağlıklı uzun ömürler
Sevgiler,
Zerrin'cim merhaba,
Aynen katılıyorum da arada bir kızartsak fena olmaz:)
Sevgi ile,,