Ana içeriğe atla

Fırında Mücver Çok Hafif Oluyor,,

Hafta sonu canım mücver istedi, yapması birşey değilde kızartırken yine etraf batacak, ev kokacak. Bende döktüm kek kalıbına attım fırına, o kadar hafif oldu ki, gerçi kızartma yapmak istemeyen ben eşimin isteği ile yine tavayı koydum ocağa, havuç kızarttım :( tarifleri aşağıda....

Fırın Mücver

Malzemeler:

-3 adet kabak
-100 gr beyaz peynir
-5-6 sap taze soğan
-1/2 demet dereotu
-1 yumurta
-Un , tuz, karabiber arzuya göre pul biber
-Sıvıyağ (kalıbı yağlamak için)

Yapılışı:

-Kabakları soyup rendeleyelim
-Peynirleri ezip kabaklara ekleyelim
-Soğanları ve dereotunu doğrayalım
-Diğer malzemeleride ekleyip kek kıvamında bir hamur yapalım
-Yağlanmış kalıba boşaltıp fırında pişirelim.
Havuç Kızartma

Malzemeler:

-2 adet havuç
-Yoğurt
-Sarımsak
-Tuz,sıvıyağ

Yapılışı:

-Havuçları istediğimiz şekilde kesip, 5-6 dakika suda haşlayalım
-Havuçlar haşlandıktan sonra kurulayıp kızgın yağda 2-3 dak. çevirelim
-Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim

Pul biber veya ceviz ile süsleyebilirsiniz....

Yorumlar

  1. ayy ben mücveri de hiç sevmem :)
    acaba fırında olunca sever miyim ben?.. denemek lazım..
    ellerine sağlık Kübra abla.. öpüyorum çok..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, şahane görünüyor. Ben de çok sık yapıyorum... Çok hafif..

    ellerinize sağlık. Hyoğurtlu havuçta mükemmel :)

    sımsıcak sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Kübra mücver sevilmez mi???
    Ben kızartılmışını yoğurtla severim, böylede çok hafif oluyor.
    Tşk. sevgiler,,
    bende seni öptüm...

    Zerrin'cim hoşgeldin,
    Teşekkür ederim, ben kızartırdım ama bu sefer böyle oldu, iyi de oldu...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bende mücveri çok seviyorum her ne kadar kızartılmış olanı lezzetli ise de fırında yapılmış olanı en sağlıklısı benimde tercih ettiğim.
    Eline sağlık.

    Hesna

    YanıtlaSil
  5. Fırın mücver gerçekten çok güzel olur. Ellerine sağlık. Pınar

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Hesna ve Pınar Hoşgeldiniz
    Bencede kızartılmışı daha lezzetli ama maalesef sağlıklı yaşam diye bir şey varya mecburen böyle oluyor.
    Pınar'cım ve Hesna'cım tşk. ederim.
    Sevgi İle

    YanıtlaSil
  7. iyi akşamlar yaptıklarınız çok leziz görünüyor ellerinize sağlık. banada beklerim. ayla01.blogcu.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.