Ana içeriğe atla


Aman Aman Tavukda Güveçte Ne Güzel Olurmuş,,,

Bu güveçi eşim herhalde beş sene önce almıştı, ben onu bir güzel sarıp mutfağın tepelerine kaldırmışım. Her temizlikte indirip "A bu güveçle birşeyler yapayım" deyip tekrar yerine kaldırırım, en sonunda elim değdide tavuk yapabildim. Bundan sonra çok sık kullanacağıma eminim... Tabakta ki halini çekmeye fırsatım olmadı, üzgünüm
Bu aralar siteye çok sık giremiyorum, 100 bin ziyaretçiyi geceli çok olmuş, herkese teşekkür ederim efendim, her zaman beklerim..

Tavuk Güveç

Malzemeler:

-1 kg tavuk kalça
-2 adet patates
-2 adet havuç
-15-20 adet arpacık soğan
-2 adet sivri biber
-2 adet domates
-2 yk salça
-1 kırmızı biber
-2 diş sarımsak
-1 bardak kaşar rende
-1 kesme şeker, tuz
-Karabiber, biberiye
-Sıvıyağ

Yapılışı:

-Tavukları tencerede 10-15 dak kaynatalım
-Bütün sebzeleri arzu ettiğimiz şekilde doğrayıp güvece yerleştirelim
-Üzerine tavukları dizelim, salçayı tavuk suyu ile sulandıralım, içine baharatları ekleyip tavukların üzerine dökelim
-Arzuya göre biraz daha tavuk suyu ekleyip, güvecinüzerine aliminyum folyo kapatıp 200 dereceli fırında 45-50 dak. pişirelim
-Fırından almadan önce üzerine kaşar rendesini döküp, kaşarlar biraz kızarıncaya kadar fırında tutalım.
Afiyetle....

Yorumlar

  1. güveçte tavuk harika görünüyor eline sağlık. aslında gece yarısı bloglarda gezinmek çok tehlikeli kalksan yapsan yapılmaz bakmaya dayanılmaz.

    YanıtlaSil
  2. Sahra'cım doğru söylüyorsun,
    yapmaya kalksan bu işin sonu yok..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. mm mükemmel görünüyor :)
    tadım pizza'da tavuklu lazanyayı böyle güveçte getiriyorlar, bu tarif bana onu anımsattı, eminim çok lezizdir :)
    elinize sağlık !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.