5 Mart 2007



Aman Aman Tavukda Güveçte Ne Güzel Olurmuş,,,

Bu güveçi eşim herhalde beş sene önce almıştı, ben onu bir güzel sarıp mutfağın tepelerine kaldırmışım. Her temizlikte indirip "A bu güveçle birşeyler yapayım" deyip tekrar yerine kaldırırım, en sonunda elim değdide tavuk yapabildim. Bundan sonra çok sık kullanacağıma eminim... Tabakta ki halini çekmeye fırsatım olmadı, üzgünüm
Bu aralar siteye çok sık giremiyorum, 100 bin ziyaretçiyi geceli çok olmuş, herkese teşekkür ederim efendim, her zaman beklerim..

Tavuk Güveç

Malzemeler:

-1 kg tavuk kalça
-2 adet patates
-2 adet havuç
-15-20 adet arpacık soğan
-2 adet sivri biber
-2 adet domates
-2 yk salça
-1 kırmızı biber
-2 diş sarımsak
-1 bardak kaşar rende
-1 kesme şeker, tuz
-Karabiber, biberiye
-Sıvıyağ

Yapılışı:

-Tavukları tencerede 10-15 dak kaynatalım
-Bütün sebzeleri arzu ettiğimiz şekilde doğrayıp güvece yerleştirelim
-Üzerine tavukları dizelim, salçayı tavuk suyu ile sulandıralım, içine baharatları ekleyip tavukların üzerine dökelim
-Arzuya göre biraz daha tavuk suyu ekleyip, güvecinüzerine aliminyum folyo kapatıp 200 dereceli fırında 45-50 dak. pişirelim
-Fırından almadan önce üzerine kaşar rendesini döküp, kaşarlar biraz kızarıncaya kadar fırında tutalım.
Afiyetle....

3 yorum:

  1. güveçte tavuk harika görünüyor eline sağlık. aslında gece yarısı bloglarda gezinmek çok tehlikeli kalksan yapsan yapılmaz bakmaya dayanılmaz.

    YanıtlaSil
  2. Sahra'cım doğru söylüyorsun,
    yapmaya kalksan bu işin sonu yok..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. mm mükemmel görünüyor :)
    tadım pizza'da tavuklu lazanyayı böyle güveçte getiriyorlar, bu tarif bana onu anımsattı, eminim çok lezizdir :)
    elinize sağlık !

    YanıtlaSil

Sinkonta