15 Eylül 2006



YE#14 Makarna

Sevgili Elvan'ın seçimiyle harika bir yemek etkinliği daha, makarnalar, herhalini çok severim. Elvan'cım ev sahipliğin için teşekkürler, sanırım oldukça kalabalık bir grup olacağız Allah kolaylık versin. Etkinliğe katılan bütün aşçıların ellerine sağlık. Bende bu sefer iki çeşitle etkinliğe katılıyorum, bir ayda çok makarnalar pişti ama sadece ikisini fotoğraflamıştım. Şimdi sıra tariflerde.....

Kaparili Makarna

Malzemeler:

-1 pk. makarna
-4 y.k. zeytinyağı
-1 çarliston biber
-1/2 kırmızı çarliston biber
-2 adet domates
-2 y.k. kapari (Marketlerde kavanozlarda, turşu reyonlarında bulabilirsiniz)
-1 y.k. kıyılmış dereotu
-2 y.k. mısır
-100 ml krema
-Tuz

Yapılışı:

-Makarnayı her zaman yaptığımız gibi tuzlu suda haşlayıp süzelim
-Derin bir tavaya (varsa çin tavası) yağı koyalım, kare doğranmış çarlistonları koyup çevirelim
-Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri, dereotu, kapari, mısırı ekleyip harlı ateşte çevirelim
-Kremayı ekleyip yarım dak. krema köpürene kadar çevirelim
-Önceden haşladığımız makarnayı ekleyip yine harlı ateşte sos karışana kadar çevirip servis yapalım.




Portakallı Arpa Şehriye

Malzemeler:

-2 bardak arpa şehriye
-2 y.k. tereyağ
-1 portakal kabuğu rendesi
-1/2 portakalın suyu
-1 havuç
-3 bardak sıcak su, tuz


Yapılışı:

-Erittiğimiz tereyağının içine şehriyeleri atıp çevirelim
-Sıcak su, tuz ve portakal suyunu ekleyip pilav gibi pişirelim

-Suyunu çekince portakalı ve rende havucu şehriyelerin üzerine yayıp altını kapatalım
-Demlendikten sonra hırpalamadan karıştırırıp servis yapalım.

Afiyet olsun, gelecek etkinliği sabırsızlıkla bekliyorum.

3 yorum:

  1. Sevgili Nergis ve Kruidnagel ziyaretinizden çok memnun oldum.Portakal aromasını seviyorsanız, eminim bu yemeğide çok beğeneceksiniz.
    Sağlık ve sevgi ile

    YanıtlaSil
  2. Sehriyeli tarifler denemeye calisiyorum, blogumdaki simdilik az tariflerden birisi hatta- Yalniz bir sorum olacak bu yemegi denemeden once. Tuz seker belirtmemissin ,sonuc nasil birsey oluyor tam cikaramadim? Yemekler yanina uygun mu yoksa aperatif gibi mi hafif tatli?
    Hayirli Ramazanlar

    YanıtlaSil
  3. O kadar güzel ve faydalı bir siteki ellerinize sağlık, herşey için teşekkürler. görüşmek üzere. sevgiler.

    YanıtlaSil

Ispanak Borani