Ana içeriğe atla

Sedef İybar'ın Sakızlı Muhallebisi,

Pazar günlerini iple çekiyorum, Sn. Sedef İybar'ın programına bayılıyorum. Yapımı kolay öyle lezzetler yaratıyorki biran ben niye düşünemedim diyorum. İki hafta önce yaptığı sakızlı muhallebiyi bende denedim, içine koyduğu portakallı gofretin adını vermediği için birkaç market dolaşmak zorunda kaldım ama sonunda buldum. Ev ahalisine yukarıda gördüğünüz şekli ile ikram ettim, kendiminkine dondurma koydum, her hali ile çok güzeldi. Çalışan arkadaşlar uzun uzadıya uğraşmadan misafirlerinize şık bir sunumla ikram edebilirsiniz.
Teşekkürler Sedef İybar,

Gofretli Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:

-1 pk. sakızlı muhallebi (Dr.Oetger kullandım)
-Süt
-1pk. Portakallı-çikolatalı gofret (Divan'ın Migros ve Tansaşlarda bulabilirsiniz)

Yapılışı:

-Sakızlı muhallebiyi üzerindeki tarife göre sütle pişirelim
-Gofreti rondoda iri kıyalım
-Altını söndürdüğümüz sakızlı muhallebinin içine gofretin yarısını koyup, iyice karıştıralım
-Servis tabaklarına muhallebiyi boşaltalım ve ılınınca kalan gofret parçaları ile süsleyelim.

Yorumlar

  1. merhaba sayfanızı yeni keşfeettim, çok nefis tarifler var, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Yıldız tşk.
    yine beklerim,
    sağlık ve sevgi ile

    YanıtlaSil
  3. Güneşin güzel yüzü yüreğinize dokunsun; Kabuslar sizden uzakta,melekler başucunuzda dursun..Güneş öyle bir geceye doğsun ki;dualarınız kabul,yolunuz açık , kandiliniz mübarek olsun

    YanıtlaSil
  4. Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Sibel ve Özge
    Allah herşeyi gönlünüzce versin, nice kandillere hep beraber inşallah.
    Sizlerinde kandili mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  6. kubra,
    birseyin sakızlı olması beni zaten kendimden geciriyor. bir de portakal ve cıkolata ekleyince neler olur bilnmiyorum :) pek hazır tozları kullanmayı sevmiyorum aslında ama bu tarif 'beni dene ' diyor. ayrıca insanın hep de vakti olmuyor. hem sakızlı hem hızlı, daha ne olsun? ellerine saglık

    YanıtlaSil
  7. Tuğçe'cim Hoşgeldin

    Denemeni tavsiye ediyorum, hele dondurma ile harika oluyor. Afiyetle

    YanıtlaSil
  8. merhaba,
    tarifleriniz çok güzel.ellerinize sağlık.
    bu tarifte kullandığınız gofret acaba kaç gram?
    sevgilerimle
    meral

    YanıtlaSil
  9. Meral merhabalar

    Divan çikolatalı- portakallı gofretin bir paketiyle yaptım.
    İnan gramajını hatırlamıyorum
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.