Ana içeriğe atla
Bugün annemin doğum günü nice senelere sağlık ve huzurla inşallah.
Annecim iyi ki varsın, varlığın evlatlarına Allah'ın bir lütfu, seni seviyoruz.



Tatsız bir hafta,,

Geçtiğimiz haftayı çok kötü geçirdim, işyerinde yaşadığımız tatsız bir olay pek çok arkadaşımı ve beni çok üzdü. İnsanların hayatları ile oynamak iki dudak arasında ve çok kolay maalesef, sizin yıllarca verdiğiniz emeğinizi daha dün gelen insanlar sırf sizinle uyuşamadığı için sudan sebeplerle bir kenara itiyor. Bu yüzden bloguma hiç giremedim.
İki gün önce Peynirli Kek yapmıştım güzel olduğunu düşünüyorum, ısıtıp tazeleyebilirsiniz de afiyetle.

Peynirli Kek

Malzemeler:

-3 yumurta
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 " " süt
-3 " " un
-1 kabartma tozu
-100 gr krem peynir veya beyaz peynir
-1/2 demet dereotu
-1/2 demet taze nane
-1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

-Yumurta, süt ve yağı çırpalım
-Unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyelim
-Peynir, doğranmış dereotu ve naneyi karıştırıp diğer malzemelere ekleyelim
-Yağlanmış kalıba döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.

Yorumlar

  1. Kübracığım bu tarifi ben uzun süredir arkadaşlara soruyordum.Bunu mutlaka deneyeceğim.Eline sağlık.Hayırdır neler oluyor,umarım sana zarar verecek bir şey değildir.Zaten insanları anlamak hiç kolay değil, ama kimse içinde canını sıkmaya değmez. Herkes bir gün yaptığından utanır.Canının sıkılmayacağı huzurlu ve mutlu günler dileğiyle,hayırlı ramazanlar.Herkese selam.

    YanıtlaSil
  2. Ayla Ablacım merhabalar
    denemeni tavsiye ederim, özellikle beyaz peynirle.Yıllardır beraber aynı ofiste çalıştığımız arkadaşımızı aniden çıkardılar, bizi çok üzdü,herneyse sağolasın. Hayırlı ramazanlar, bizdende selam.Öptüm.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.