Ana içeriğe atla


YE#14 Makarna

Sevgili Elvan'ın seçimiyle harika bir yemek etkinliği daha, makarnalar, herhalini çok severim. Elvan'cım ev sahipliğin için teşekkürler, sanırım oldukça kalabalık bir grup olacağız Allah kolaylık versin. Etkinliğe katılan bütün aşçıların ellerine sağlık. Bende bu sefer iki çeşitle etkinliğe katılıyorum, bir ayda çok makarnalar pişti ama sadece ikisini fotoğraflamıştım. Şimdi sıra tariflerde.....

Kaparili Makarna

Malzemeler:

-1 pk. makarna
-4 y.k. zeytinyağı
-1 çarliston biber
-1/2 kırmızı çarliston biber
-2 adet domates
-2 y.k. kapari (Marketlerde kavanozlarda, turşu reyonlarında bulabilirsiniz)
-1 y.k. kıyılmış dereotu
-2 y.k. mısır
-100 ml krema
-Tuz

Yapılışı:

-Makarnayı her zaman yaptığımız gibi tuzlu suda haşlayıp süzelim
-Derin bir tavaya (varsa çin tavası) yağı koyalım, kare doğranmış çarlistonları koyup çevirelim
-Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri, dereotu, kapari, mısırı ekleyip harlı ateşte çevirelim
-Kremayı ekleyip yarım dak. krema köpürene kadar çevirelim
-Önceden haşladığımız makarnayı ekleyip yine harlı ateşte sos karışana kadar çevirip servis yapalım.




Portakallı Arpa Şehriye

Malzemeler:

-2 bardak arpa şehriye
-2 y.k. tereyağ
-1 portakal kabuğu rendesi
-1/2 portakalın suyu
-1 havuç
-3 bardak sıcak su, tuz


Yapılışı:

-Erittiğimiz tereyağının içine şehriyeleri atıp çevirelim
-Sıcak su, tuz ve portakal suyunu ekleyip pilav gibi pişirelim

-Suyunu çekince portakalı ve rende havucu şehriyelerin üzerine yayıp altını kapatalım
-Demlendikten sonra hırpalamadan karıştırırıp servis yapalım.

Afiyet olsun, gelecek etkinliği sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorumlar

  1. MERHABA
    PORTOKALI ARPA ŞERİYEYİ MUTLAK ADENEYECEĞİM TADINI MERAK ETİM .ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK.BENDE BLOG AÇTIM BENİDE EKLERSEN SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  2. merhaba, portakalli sehriyeyi bende fikir olarak cok orijinal buldum, tereyagi ile yapilirsa tadina doyum olmayacagina adim gibi eminim. Tesekkurler bu ilginc ve guzel tarif icin, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nergis ve Kruidnagel ziyaretinizden çok memnun oldum.Portakal aromasını seviyorsanız, eminim bu yemeğide çok beğeneceksiniz.
    Sağlık ve sevgi ile

    YanıtlaSil
  4. Sehriyeli tarifler denemeye calisiyorum, blogumdaki simdilik az tariflerden birisi hatta- Yalniz bir sorum olacak bu yemegi denemeden once. Tuz seker belirtmemissin ,sonuc nasil birsey oluyor tam cikaramadim? Yemekler yanina uygun mu yoksa aperatif gibi mi hafif tatli?
    Hayirli Ramazanlar

    YanıtlaSil
  5. O kadar güzel ve faydalı bir siteki ellerinize sağlık, herşey için teşekkürler. görüşmek üzere. sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.