11 Eylül 2006

Kaya Kurabiyesi


Çocukluğumun Kurabiyeleri

Bu kurabiyeleri annem eskiden "gün" diye tabir edilen arkadaş toplantılarında yaptığı zaman ben havalara uçardım, yapıldığı gün biraz sert olsada bir iki gün durupda yumuşadımı harika olurdu. Şekilsiz oldukları için taş parçasına benzetilirdi ve o yüzdendir ki adı "Kaya Kurabiyesi".
Kurabiye tarifi ararken aklıma geldi, eski tarif defterimde buldum ve yaptım. Bizim cadılar beğendi, özellikle bir iki gün sonra çayın yanında çok daha güzeldi. Geçmiş zaman anlatıyorum çünkü çoktan yok edildi. Umarım beğenirsiniz,,,

Kaya Kurabiyesi

Malzemeler:

- 4 Yumurta
-1,5 su bardağı sıvıyağ
-1,5 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı ceviz
-1 su bardağı kuru üzüm
-1 pk. kabartma tozu
-1 pk. vanilya
-Alabildiğince un

Yapılışı:

-Sırasıyla bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan hamur elde edelim
-Yağlanmış tepsiye bu hamurdan parçalar kopartıp şekil vermeden tepsiye koyalım
-150 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.

2 yorum:

  1. Eline sağlık canım kaya kurabiyesini yemeyen ve sevmeyen yoktur sanırım.Bazı lezzetler özellikle çocukluk ve bekarlık döneminde tattığımız lezzetelr sanırım unutulmuyor.iyi akşamlar diliyorum hoşcakal

    YanıtlaSil
  2. Özgecim tşk.

    Sanırım yaş geçtikçe insan geçmişe özlem duyuyor, ay hüzünlendim yine.
    Sevgiler, yine beklerim

    YanıtlaSil

Sinkonta