11 Eylül 2006
Kaya Kurabiyesi
Çocukluğumun Kurabiyeleri
Bu kurabiyeleri annem eskiden "gün" diye tabir edilen arkadaş toplantılarında yaptığı zaman ben havalara uçardım, yapıldığı gün biraz sert olsada bir iki gün durupda yumuşadımı harika olurdu. Şekilsiz oldukları için taş parçasına benzetilirdi ve o yüzdendir ki adı "Kaya Kurabiyesi".
Kurabiye tarifi ararken aklıma geldi, eski tarif defterimde buldum ve yaptım. Bizim cadılar beğendi, özellikle bir iki gün sonra çayın yanında çok daha güzeldi. Geçmiş zaman anlatıyorum çünkü çoktan yok edildi. Umarım beğenirsiniz,,,
Kaya Kurabiyesi
Malzemeler:
- 4 Yumurta
-1,5 su bardağı sıvıyağ
-1,5 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı ceviz
-1 su bardağı kuru üzüm
-1 pk. kabartma tozu
-1 pk. vanilya
-Alabildiğince un
Yapılışı:
-Sırasıyla bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan hamur elde edelim
-Yağlanmış tepsiye bu hamurdan parçalar kopartıp şekil vermeden tepsiye koyalım
-150 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Adı Belçika ama kendisi bizim yalancı tavuk göğsü resmen, sadece içinde salep var, ama hakkını vereyim, çok hafif, kolay, alttan alttan gele...
-
Güzel Bir Çorba,,, Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur... Terbiyeli Mercimek Çorbası Malzemeler; -2 su bardağı ...
-
Bir de Böyle Deneyin, Közlenmiş kırmızı biber ve tulum peyniri ikisini de çok severim, bir araya gelince daha da bir sevdim :)) Malze...
Eline sağlık canım kaya kurabiyesini yemeyen ve sevmeyen yoktur sanırım.Bazı lezzetler özellikle çocukluk ve bekarlık döneminde tattığımız lezzetelr sanırım unutulmuyor.iyi akşamlar diliyorum hoşcakal
YanıtlaSilÖzgecim tşk.
YanıtlaSilSanırım yaş geçtikçe insan geçmişe özlem duyuyor, ay hüzünlendim yine.
Sevgiler, yine beklerim