23 Kasım 2008




Pazar Günü Böreği,

Pazar günleri saat 2'ye kadar okul kapılarında geçiyor, ondan sonra gel de iş yap. Herneyse bugün canımız hamur işi birşeyler yemek istedi, benim aklımda pazılı pide vardı ama kıymalı sarıyer böreğinde karar kılındı. Fırın yanınca peşine bir de fındıklı kek yapmışım, ama börek çok güzel olmuştu...

Kıymalı Sarıyer Böreği

-1 kg yufka
-1/2 kg kıyma
-1 baş soğan
-3-4 adet domates
-2 adet sivri biber
-2 adet kırmızı çarliston biber
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı yenibabar
-1 avuç kuş üzümü
-Tuz, sıvıyağ
Arası için
-1 bardak süt veya su
-1/2 bardak sıvıyağ
-Üzerine 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

-Soğanları doğrayıp soteleyelim
-Doğranmış domates ve biberleri ekleyelim
-Kıymayı koyup biraz pişirelim
-Daha sonra baharatlarını ve kuş üzümünü ekleyelim
-Yufkayı yayalım araya sulu karışımdan sürelim ve bir kenarını içe doğru katlayalım
-Hazırladığımız harçtan yufkanın üzerine yayıp rulo saralım
-Rulonun uçlarını birleştirip tekrar katlayalım, diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim
-Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim

Bu böreği peynirle veya istediğiniz karışımla yapabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Kübracım aynı problem bizde oluyor hafta sonları ve hafta sonu hafta içinden daha çok yoruluyorum.Neyse ki bunlar güzel telaşlar.Arkadaşım ellerine sağlık börek çok güzel ve lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Ebrucum teşekürler,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. İyi akşamlar diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Benden de size iyi günler olsun.

    YanıtlaSil
  5. Süper olmuş Kübracım. Börek deyince bende akan sular durur hergün yerim hiç bıkmadan. Nefis görünüyor ellerine sağlık
    Sevgilerimle Uğur

    YanıtlaSil
  6. Beğendiğine sevindim Uğur, inan lezzeti de harikaydı.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Ispanak Borani