Ana içeriğe atla



Pazar Günü Böreği,

Pazar günleri saat 2'ye kadar okul kapılarında geçiyor, ondan sonra gel de iş yap. Herneyse bugün canımız hamur işi birşeyler yemek istedi, benim aklımda pazılı pide vardı ama kıymalı sarıyer böreğinde karar kılındı. Fırın yanınca peşine bir de fındıklı kek yapmışım, ama börek çok güzel olmuştu...

Kıymalı Sarıyer Böreği

-1 kg yufka
-1/2 kg kıyma
-1 baş soğan
-3-4 adet domates
-2 adet sivri biber
-2 adet kırmızı çarliston biber
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı yenibabar
-1 avuç kuş üzümü
-Tuz, sıvıyağ
Arası için
-1 bardak süt veya su
-1/2 bardak sıvıyağ
-Üzerine 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

-Soğanları doğrayıp soteleyelim
-Doğranmış domates ve biberleri ekleyelim
-Kıymayı koyup biraz pişirelim
-Daha sonra baharatlarını ve kuş üzümünü ekleyelim
-Yufkayı yayalım araya sulu karışımdan sürelim ve bir kenarını içe doğru katlayalım
-Hazırladığımız harçtan yufkanın üzerine yayıp rulo saralım
-Rulonun uçlarını birleştirip tekrar katlayalım, diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim
-Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirelim

Bu böreği peynirle veya istediğiniz karışımla yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Kübracım aynı problem bizde oluyor hafta sonları ve hafta sonu hafta içinden daha çok yoruluyorum.Neyse ki bunlar güzel telaşlar.Arkadaşım ellerine sağlık börek çok güzel ve lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Ebrucum teşekürler,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Benden de size iyi günler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Süper olmuş Kübracım. Börek deyince bende akan sular durur hergün yerim hiç bıkmadan. Nefis görünüyor ellerine sağlık
    Sevgilerimle Uğur

    YanıtlaSil
  5. Beğendiğine sevindim Uğur, inan lezzeti de harikaydı.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.