Ana içeriğe atla


Sofraları Renklendirelim,

Sofra Dergisinin eski sayılarından birinde görmüştüm bu biberleri, çok hoşuma gitmişti. Beyaz peynir ile yapılmıştı, ben tuzsuz Ayvalık loru diye bilinen peynir ile yaptım, ister kahvaltı sofrasına, ister meze olarak veya minik ekmeklerin üzerine altına mayonez sürerek kanepe olarak ikram edebilirsiniz.

Peynirli Biberler

Malzemeler:

-2 adet kırmızı ve yeşil çarliston biber
-100-150 gr lor veya beyaz peynir
-Dereotu, maydanoz
-Biraz köri, pul biber
-1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağ( ben zeytinyağ kullandım)
-Tuzsuz lora biraz tuz ekleyelim

Yapılışı:

-Peynir ile yağı iyice ezelim
-Diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Karışımı yıkanmış, çekirdekleri alınmış biberlere bastırarak iyice dolduralım
-Keskin bir bıçakla dilimleyip, servis edelim.

Yorumlar

  1. Kübracım ellerine sağlık.Bende yeni bir blogcuyum ve senin gibi çalışan bir anneyim.Blog işine girene kadar seni devamlı takip ederdim.Sonuçta sen de iki tane çocuk bende de.Genelde çocuklarımızın iyi beslenmeleri ve onlara daha çok vakit ayırmak adına onların istediği şeyleri yapıyoruz.Seni öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Bizim Evin Aşçısı,

    Sizi Blogger Sofrası’na davet etmek istiyoruz, ama size ulaşamıyoruz...

    23 Kasım Pazar günü saat 10.00’da, Marmara Yelken Kulübü’ndeki Blogger Sofrası’na gelmeye ne dersiniz?

    Blogger Sofrası, UNO’nun sizinle bir buluşması... Önce sizi soframızda ağırlıyoruz, sonra da sizin hikayenize konuk oluyoruz.

    Ayrıntılı bilgi için: http://bloggersofrasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Ebrucum aramıza hoşgeldin, en kısa zamanda seni aşçı arkadaşlarımın arasına ekleyeceğim.
    Sevgiler

    Tabii ki blogger sofrasına katılmak isterim, ama pazar günü çok zor, malum çocukların kursları var ve onların peşinde dolaşıyoruz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Kübracım özellikle misafir sofralarını renklendirecek, şenlendirecek ve lezzet katacak bir tarif bu..
    Ellerine sağlık canım:).
    Sevgiler, öpücükler..
    aslı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.