Ana içeriğe atla



Beslenme Çantasına Sandviçler,

Hazır aldığım sandviçlerin yerine bu sefer kendim yaptım, ebatlarını büyük tuttum hamburger ekmeği gibi oldu. Çok beğenerek takip ettiğim
Kırk Fırın Ekmek Kitabı sitesinden aldım tarifi, ben tam buğday unu kullandım, sadece biraz esmer oldular. Arasına ne isterseniz koyup doğru beslenme çantasına, denemenizi tavsiye ederim....

Yorumlar

  1. Kübracım ellerine sağlık.Ekmekcikler çok güzel görünüyor.Ekmek makinesi bende aldım.Hem de yaklaşık 8 ay oldu.Ama doğru dürüst kullanamadım.Fakat bu sandviç ekmeklerini görünce ve serde blogculuk da var ya kullanmaya başlıyacağım.Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  2. Ebrucum benim çok işime yarıyor ekmek makinası, hazırladığı hamurlar çok işime yarıyor. Ben de seni öptüm.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Blogger Sofrası’nı 23 Kasım Pazar günü Marmara Yelken Kulübü’nde kurduk!

    Lezzetli bir kahvaltı, keyifli sohbetler ve ilk katılımcılarımıza armağan ettiğimiz UNO ürünlerini kaçırdığınız için üzüldük. Ama hem hediyelerimiz hem de yeni etkinliklerimiz sizi bekliyor!

    Bir sonraki buluşmamız UNO fabrikası! Düzenleyeceğimiz gezide sürprizlerle dolu bir gün geçireceğiz. Tabii bu eğlenceli geziyi beklemeden de Blogger Sofrası’na katılabilirsiniz. Siz bize adresinizi gönderin, biz de hediyemiz olan UNO ürünlerini...

    İlk buluşmamızda UNO ürünleri ile tanışan Devletşah, Hünerli Bayanlar, Mutfak Sırları, Yemek Zevki, tariflerine bizlerden bir tutam eklemişler bile!

    En kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

    Adresinizi göndermek için lütfen tıklayın.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta e…

Ispanaklı Buğday Salatası

Muhakkak Denemelisiniz :))

Çok şık, lezzetli ve çok kolay bir salata, ben beğendim, siz de muhakkak denemelisiniz :))

Lokma Dergisinden

Ispanaklı Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 bağ ıspanak
-1 su bardağı haşlanmış buğday
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
-1/2 su bardağı ceviz
-1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber
-2 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz

Yapılışı:

-Öncelikle temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağda 5 dak. kadar çevirelim, ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın
-Soğuyan ıspanaklara buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım
-Servis tabağına alalım
-İri dövülmüş cevizleri 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dak. çevirelim
-İçine pul biberi atıp altını kapatalım
-Ilınınca salatanın üzerine gezdirip, biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyetle


Kremalı Sütlaç

Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,
Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...
Kremalı Sütlaç
Malzemeler;
- 1 litre süt -1,5 çay bardağı pirinç -1 su bardağı şeker -1 yk. mısır nişastası -2 pk. vanilya -200 ml krema -Toz fıstık

Yapılışı;
-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim -Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz) -Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim -Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim -En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım -Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.