26 Ekim 2007



Mis Gibi Koktu,

Resimde gördüğünüz pişerken evi mis gibi koku sardı, sıcak sıcak da ne güzel gitti.

Peynirli Poğaça

Malzemeler:

-1,5 pk. margarin
-1 su bardağı yoğurt
-2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
-1 pk kabartma tozu
-Alabildiğine un, tuz
-Beyaz peynir, maydanoz

Yapılışı:

-Yumuşak margarin, yoğurt, yumurta, un, tuz ve kabartma tozunu bir kaba alalım
-Yumuşak, ele biraz yapışacak kıvamda hamur elde edelim
-10-15 dak buzdolabında bekletelim
-Peynir ile maydanozu karıştıralım
-İsterseniz hamurun içine katıp yoğurabilirsiniz, isterseniz aralarına koyup klasik poğaça şeklinde yapabilirsiniz
-Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede pişirelim

22 Ekim 2007


Çok Üzgünüm,,,

20 gündür üst üste verilen şehitlerimize yürek dayanmıyor, Allah ailelerine sabır versin. Bu ne kindir, ne hainliktir askerleri şehit edip bir de halkı öldürüyorlar. Lütfen artık yapılması gereken neyse yapılsın, başka ağıtlar yakılmasın, başka canlar yanmasın.

Kısır

Malzemeler:

-2 bardak köftelik bulgur
-2-3 bardak sıcak su
-3 adet domates
-4-5 adet taze soğan
-3-4 adet sivri biber
-2 yk domates-biber salçası
-1/2 demet kıvırcık salata
-1/2 demet maydanoz
-1/2 çay bardağı nar ekşisi
-Tuz, pul biber
-Zeytinyağ, limon

Yapılışı:

-Bulgura azar azar sıcak suyu ekleyip ağzını kapatıp şişmesini bekleyelim, birden hepsini koyarsak su fazla gelip cıvık:) olabilir
-Yumuşayan bulgura salçayı koyup elimizle iyice karıştıralım
-Domatesler soyup ufak küp doğrayalım
-Diğer malzemeleri doğrayıp ekleyelim
-Tuzunu, yağını, limon ve biberi koyup iyice karıştıralım
-Yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.

19 Ekim 2007




Ramazandan Kalanlar,

İftarda ne yapacağımı şaşırdığım için karnıyarığın içine birde ceviz ekledim, harika oldu. Bugün cuma bir hafta daha bitiyor, iki gün çok çabuk geçiyor ama olsun, tatil yinede tatildir, biri ikisi farketmez...

Cevizli Karnıyarık

Malzemeler:

-1 kg patlıcan
-300-350 gr kıyma
-1 büyük baş soğan
-2 diş sarımsak
-2 adet sivri biber
-1-2 kaşık salça
-Tuz, karabiber
-1/2 bardak ceviz
-Maydanoz
-Domates-biber
-Kızartmak için yağ


Yapılışı:

-Patlıcanları soyup tuzlu suda yarım saat bekletelim
-Sularını iyice sıkıp kızartalım ve kızaranları tepsiye dizelim
-Soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım
-Kıymayı, biberi ekleyip kavurmaya devam edelim
-Salça, tuz, karabiber ve cevizi ekleyelip karıştıralım
-En son maydanozu doğrayıp ekleyelim
-İyice karıştırdıktan sonra altını kapatalım
-Patlıcanların içini bıçak yardımı ile açalım ve kıymalı karışımı dolduralım
-Tepsiye dizelim üzerlerine biber ve domates dilimleri koyalım
-1-1,5 bardak su ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
Afiyetle

18 Ekim 2007


Kış Geldi,,

İki üç gündür ne kadar soğuktu öyle, aman olsun artık, bu yaz çok bunalttı. Lütfen bol yağmur, ama zarar vermeden, insanları üzmeden.. Allahım duy sesimizi, bize güzel bir kış geçirmeyi nasip eyle..

Cevizli Kurabiye

Malzemeler:

-4 su bardağı un
-1 kutu krema
-1 su bardağı pudra şekeri
-1/2 pk margarin (yumuşak)
-1 pk vanilya
-1/2 pk kabartma tozu
-1/2 bardak ceviz içi

Yapılışı:

-Bütün malzemeleri karıştırıp, pürüzsüz yumuşak bir hamur elde edelim
-Ufak toplar yapıp tepsiye dizelim
-175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dak pişirelim

15 Ekim 2007




Biraz Geç Oldu Ama,

Eniştemin yaptığı güllacı koymadan edemedim, inanın harika olmuştu. Bir kere ben denedim, süt ile pek aram olmadığı için az koymuşum, rezaletti. Hiçbir zaman ukalalık yapmamak gerekiyor, herneyse ellerine sağlık, bu arada bugün ablamın da doğum günü,,,

Doğum Günün Kutlu Olsun Ablacığım, sevdiklerinle bir ömür boyu mutlu olursun inşallah


Malzemeler

-1 pk güllaç
-Süt
-Fındık, nar vs.
-1 pk vanilya

Yapılışı:

-Çok basit üzerindeki tarife göre hazırlayın, gülsuyu yerine vanilya ekleyin.

Afiyetle


11 Ekim 2007



Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun,

Bu akşam biraz hüzünlendik, mübarek ramazanı uğurladık, bitti, gitti.. Allah seneye görmeyi nasip eder mi bilmem ama, gönül nicelerini yaşamayı ister. Bayramınız kutlu olsun, sağlık ve sevgi ile.....

Kalburabastı

Malzemeler:

-1 pk margarin
-1 bardak sıvıyağ
-1 bardak süt
-1 pk kabartma tozu
-Aldığı kadar un
-Ceviz

Şerbet:

-5 bardak şeker
-4 bardak su
-1/2 limon
-1 pk vanilya

Yapılışı:

-Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım
-Margarini eritip, süt ve sıvıyağı koyup iyice çırpalım
-Cevizleri bıçak yardımı ile çentelim
-Un, babartma tozu ve cevizi ekleyip yumuşak bir hamur yapalım
-Hamuru dolapta yarım saat bekletelim
-Rende üzerinde avuç içi kadar yuvarlaklar açıp, iki ucunu birleştirip rulo şeklini verelim
-170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirelim
-Fırından çıktıktan 5 dak. sonra şerbeti dökelim
-Soğuyunca servis yapalım..

8 Ekim 2007



Bir Çiğ börek 1 Lira, İki Çiğ börek 2 Lira......

Bütün gün çiğ börek sayıkladım, evde yemek de olmayınca tam isabet. Oruçlu olmasam işten gelip de biraz zor uğraşırım herhalde, ayranla bir de gitti ki sormayın. Şimdi yerimden zor kalkıyorum, yemesi iyi de, ya sonrası..

Bu mübarek gecenin hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah nicelerine nasip etsin,

Kadir Geceniz Mübarek Olsun....

Çiğ Börek

Malzemeler:

-1/2 kg un
-1-1,5 bardak su
-Tuz
-300-350 gr kıyma
-1 baş soğan
-Karabiber, kırmızı biber
-Kızartmak için bol yağ

Yapılışı:

-Un, su ve tuzla yumuşak bir hamur yoğuralım, 10-15 dak. nemli beze sarıp dinlendirelim
-Soğanı rendeleyelim, kıymayı baharatları ve birazda tuz koyup karıştıralım
-Bu karışıma biraz su ekleyelim ki piştikten sonra yerken daha da harika olsun
-Hamurdan ufak bezeler yapıp tabak büyüklüğünde açalım
-Karışımdan içlerine koyup kapatalım
-Bol kızgın yağda kızartalım. Afiyetle

5 Ekim 2007



Açıktıkça Mutfattayım,

Mutfaktayım ama birşeyler yapmak, yapıp iftarda ve sahurda yemek için, yoksa kötü bir niyetim yok. Tuzlu kekin malzeme çeşidini arttırdım, çok güzel oldu. Şu kırmızı biberi başta salata olmak üzere yemeklerde kullanmayı seviyorum, hem renklendiriyor, hem de çok lezzetli. Bu seferde kekin içine girdi.

Kırmızı Biberli Kek

Malzemeler:

-3 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 çay bardağı zeytinyağ
-100-150 gr hellim peyniri
-1 çay bardağı yeşil zeytin
-2-3 adet taze soğan sapı
-1/2 demet dereotu
-1 adet kırmızı biber
-Tuz, aldığı kadar un
-Kabartma tozu

Yapılışı:

-Öncelikle doğranacak malzemeleri küp doğrayalım
-Yumurta, yoğurt ve yağı iyice çırpalım
-Diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Unu, kabartma tozunu ve az tuzu koyup karıştıralım
-170 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
-Sıcakken çok güzel oluyor...
Ayşe Doğum Günün Kutlu Olsun, Nice Senelere ....

2 Ekim 2007



Miniciğim, Küçücüğüm İyi ki Doğdun,,

2 Ekim 2002, evimize küçücük bir kız mutluluk getirdi, onu veren Allah'a şükürler olsun. Artık 5 yaşı bitiriyor, kuzucuğum büyüyor. Dilerim ki Allah iyi ve kötü günlerinde, bize ihtiyaçları kalmayana kadar yanlarında olmayı nasip eder.
Kuzucuğum iyi ki doğdun, bana yaşattığınız bu büyük mutluluk ve sevgiye şükürler olsun.
Bugün kreşde küçük bir parti var, yukarıdaki pastayı onun için hazırladık, çok basit, uydur kaydır bir pasta, acil ihtiyaçlar için şipşak...

Çilekli Pasta

Malzemeler:

-1 sade pastaban
-1 pk. Dr.oetger çilekli pasta kreması
-1 kase çilek
-1,5 bardak süt
-Meyva suyu
-Damla çikolata
-Süsleme boncukları

Yapılışı:

-Pasta kremasını tarife göre hazırlayalım
-Çilekleri (dondurucuda vardı) blendırda iri kalacak şekilde 1-2 çevirelim
-Kremayı ikiye bölüp, yarısına çilekleri ekleyelim
-Kekin 2 parçasınıda meyva suyu ile ıslatalım, çileki kremayı yayıp damla çikolata serpelim
-Diğer parçayı kapatıp diğer krema ile sıvayalım
-Boncuk şekerlerle süsleyelim

Ispanak Borani