19 Ekim 2007




Ramazandan Kalanlar,

İftarda ne yapacağımı şaşırdığım için karnıyarığın içine birde ceviz ekledim, harika oldu. Bugün cuma bir hafta daha bitiyor, iki gün çok çabuk geçiyor ama olsun, tatil yinede tatildir, biri ikisi farketmez...

Cevizli Karnıyarık

Malzemeler:

-1 kg patlıcan
-300-350 gr kıyma
-1 büyük baş soğan
-2 diş sarımsak
-2 adet sivri biber
-1-2 kaşık salça
-Tuz, karabiber
-1/2 bardak ceviz
-Maydanoz
-Domates-biber
-Kızartmak için yağ


Yapılışı:

-Patlıcanları soyup tuzlu suda yarım saat bekletelim
-Sularını iyice sıkıp kızartalım ve kızaranları tepsiye dizelim
-Soğanı, sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda kavuralım
-Kıymayı, biberi ekleyip kavurmaya devam edelim
-Salça, tuz, karabiber ve cevizi ekleyelip karıştıralım
-En son maydanozu doğrayıp ekleyelim
-İyice karıştırdıktan sonra altını kapatalım
-Patlıcanların içini bıçak yardımı ile açalım ve kıymalı karışımı dolduralım
-Tepsiye dizelim üzerlerine biber ve domates dilimleri koyalım
-1-1,5 bardak su ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırında pişirelim
Afiyetle

2 yorum:

  1. En sevdigim yemek diyebilirim.Ellerine saglik sizinkide cok güzel görünüyor.iyi günler dilegiile.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim arkadaşım, srvgi ile

    YanıtlaSil

Sinkonta